ASO dreigt Tour de France in 2016 van UCI kalender te halen

vrijdag 19 juni 2015 om 18:06
ASO dreigt Tour de France in 2016 van UCI kalender te halen

Foto: Marcel Koch

Amaury Sport Organisation heeft gedreigd om zijn wedstrijden van de UCI-kalender te halen. Dat meldt persbureau Reuters. De organisator van de Tour de France ergert zich aan een gebrek aan progressie bij het hervormen van de wielersport.

In maart werd bekend dat de UCI voorlopige hervormingen uitgesteld heeft. Een bron rond het UCI management committee vertelde aan het persbureau dat ASO de UCI een brief heeft gestuurd waarin men aankondigt zijn wedstrijden van de kalender te halen wanneer het hervormingen blijft uitstellen. De Fransen verlangen met name zekerheid dat belangrijke wedstrijden elkaar niet overlappen.

ASO is naast de Tour tevens organisator van Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné. Het heeft daardoor een groot deel van de wedstrijden in de WorldTour in beheer. Bij een eventuele breuk krijgt ASO weer de vrijheid om zelf het deelnemersveld samen te stellen.

Dit artikel delen:

33 Reacties

mus van de maasstad 19 juni 2015 om 21:49

@kk

ik las het net op ad.nl inderdaad. geen idee wat ik daar van moet vinden.

Pédaleur de charme 19 juni 2015 om 22:02

@gompie
Je kunt net zo goed zeggen: 'Frankrijk is een mooi land, alleen jammer dat er zo veel vervelende Nederlanders komen.'

Ben het met Spruch eens dat Nederlanders vaak nogal 'gratuit' roepen dat Fransen zo arrogant zijn. Je zou dat idd net zo makkelijk over Nederlanders kunnen roepen, vraag dat maar aan onze zuiderburen. Overigens hebben we het woord 'arrogant' ooit uit het Frans geleend, dat dan weer wel.

Pédaleur de charme 19 juni 2015 om 22:27

@mus
Denk dat Froome een gat in de lucht springt. Nu mag ‘ie waarschijnlijk bij Poels op de kamer slapen.

Gompie 19 juni 2015 om 22:42

@pedaleur
Leuke variant :-) Tja, Nederanders hebben veelal over alles een mening en een grote mond, al zijn ze i.t.t. de Fransen op bestuurlijk nivo meestal maatje piepzak, en dan doel ik niet eens op KLM-Air France …

Spruch 19 juni 2015 om 22:48

@gompie
Volgens mij is dat geen officieel spreekwoord en ik heb het net zo goed horen hanteren voor andere landen als Italie, Engeland of Duitsland. Daarbij laat het spreekwoord wellicht juist iets zien van de arrogante aard van sommige Nederlanders ;). Wat wel een officieel spreekwoord is: leven als een god in Frankrijk ;). Of iets met de Franse slag doen.

Met de kop in de wind 19 juni 2015 om 22:50

De klm is gewoon ordinair verkocht aan de hoogste bieder. En zelfs daarna denken wij als nederlanders dat we nog wat in de melk te brokkelen hebben.

zoef 20 juni 2015 om 10:16

Dan organiseert de UCI (of laat organiseren) toch gewoon in de periode van de Tour een wedstrijd, waar de topploegen verplicht moeten aan deelnemen. Met sancties (uitsluiting van niet ASO-wedstrijden, WK enz.) Dan moeten de ploegen kiezen. In zee gaan met ASO (de duivel dus), enkel wedstrijden als Handzame Classics, Nokere Koerse rijden, of zich schikken naar de UCI. Als ploegen in zee gaan met ASO, worden de renners helemaal slaafjes die zullen uitgeperst worden als citroenen.

nero 20 juni 2015 om 23:05

@zoef ASO kan zelf een aardig programma organiseren. P-N, P-R, WP, L-B-L, de Dauphine, de Vuelta, en nog een aantal koersen. Mogelijk zal ASO proberen het met RCS op een akkoordje te gooien: o.a. de Tirreno, de Giro, M-SR en Lombardije.
Als ploegen dan moeten kiezen tussen het ASO/RCS programma en de resterende WT koersen dan zou ik als UCI niet al te zeker van mijn zaak zijn.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair