Arvid de Kleijn: “Ik heb duidelijk nog profambities”

Arvid de Kleijn: “Ik heb duidelijk nog profambities”

foto: Metec-TKH

vrijdag 22 februari 2019 om 19:00

Arvid de Kleijn begint zaterdag in de Craft Ster van Zwolle vol ambitie aan het nieuwe seizoen. De 24-jarige coureur van Metec-TKH hoopt – na een door blessures in het water gevallen 2018 – dit jaar met goede prestaties een profcontract in de wacht te slepen. “Ik heb duidelijk nog die profambities, ja”, is De Kleijn duidelijk.

“Het wordt een belangrijk jaar”, is de renner zich bewust. “Ik wil mezelf in de kijker rijden bij de profploegen door mijn vorm van 2017 weer te halen. Ik verwacht dat dat ook gaat lukken. Misschien nu nog niet, maar later in het jaar wel.” Het jaar 2017 was een absoluut hoogtepunt in de carrière van De Kleijn, die toentertijd in dienst reed voor Baby-Dump Cyclingteam. De spurter won destijds niet alleen de Sluitingsprijs Putte-Kapellen (UCI 1.1), maar ook de Antwerpse Havenpijl (UCI 1.2) en een etappe in de Tour du Loir et Cher (UCI 2.2).

Blessurevrij
De Kleijn kende een vervelend 2018. In zijn eerste jaar bij Metec-TKH kreeg de coureur te kampen met een aantal ontstekingen in zijn knie die het gevolg waren van een aantal vouwtjes in zijn kniekapsel. Daarvoor moest de Nederlander onder het mes. De Kleijn reed pas in september zijn eerste UCI-koers (de Gooikse Pijl) voor zijn nieuwe ploeg. “Die wedstrijden aan het einde van het jaar hebben er wel voor gezorgd dat ik niet zielsverloren heb rondgedwaald”, vertelt hij.

“Het vorige seizoen was heel erg frusterend. Ik heb het er heel erg moeilijk mee gehad, maar ja, dit zijn dingen die je kunnen overkomen in je carrière. Ik heb er veel van geleerd”, spreekt De Kleijn. “Ik heb geleerd dat je in dit soort situaties rustig moet blijven en dat je vooral moet genieten van het wielrennen op de momenten dat alles wél gaat zoals het zou moeten gaan. Daarnaast weet ik nu precies hoe mijn knie in elkaar steekt, haha.”

“Ik ben blij met de manier waarop Metec-TKH me heeft begeleid en ervoor heeft gezorgd dat ik nu weer terugkeer. Het moment is nu weer daar om te koersen. De pijn in mijn knie is nog niet helemaal weg. Zo heb ik er nog wel last van als ik mijzelf honderd procent inspan, maar de artsen zeggen dat het goed is en dat de pijn vanzelf weggaat. Ik heb in ieder geval weer vertrouwen in mijn lichaam”, vertelt De Kleijn duidelijk.

Doelen
Aankomende zaterdag staat de Craft Ster van Zwolle op het programma. Een wedstrijd die, mits De Kleijn in vorm is, op het lijf geschreven is van de kleine coureur. “Het is natuurlijk even afwachten hoe het met de vorm zit. Ik heb deze winter ook niet alles kunnen doen, maar afgelopen trainingskamp dan weer wel. Het is even kijken of ik de 180 kilometer goed kan verteren, maar ik heb vertrouwen in een goed sprintje.”

Na de Craft Ster van Zwolle werkt De Kleijn toe naar een aantal hoofddoelen. “Ik hoop in het voorseizoen te scoren in de Tour de Normandie en de Tour du Loir et Cher. Daarnaast ligt het NK mij erg goed. Als ik de vorm van 2017 heb, dan zou ik toch wel top-10 of top-5 moeten kunnen rijden.”

Michel Megens, de manager van Metec-TKH, heeft vertrouwen in zijn pupil. Aan WielerFlits liet hij eerder al weten dat hij denkt dat De Kleijn de Craft Ster van Zwolle gaat winnen. “Het is mooi dat hij dat vertrouwen in mij uitspreekt”, lacht de Kleijn. “Het is nu aan mij om het waar te maken.”


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Craft Ster van Zwolle met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 22 februari 2019 om 16:18

De zin van het jaar 2019 wordt denk ik; “Lijkt me wel wat voor Corendon.”….

doorak 22 februari 2019 om 18:38

Hopen dat hij meer geluk heeft dit jaar, de inzet en toewijding heeft hij in ieder geval.

Volg hier