Aru kopman voor Astana in Vuelta

dinsdag 1 augustus 2017 om 11:32
Aru kopman voor Astana in Vuelta

foto: Sirotti

Fabio Aru is de kopman voor Astana in de Vuelta a España. De Italiaan won de drieweekse door Spanje in 2015. Afgelopen maand werd hij nog vijfde in de Tour de France.

Astana heeft de volledige selectie nog niet rond. Naast Aru zijn in ieder geval Miguel Angel Lopez, Luis Leon Sanchez en Pello Bilbao zeker van deelname.

De Vuelta start op 19 augustus met een ploegentijdrit in het Franse Nimes. Inmiddels hebben ook Chris Froome, Vincenzo Nibali, Romain Bardet, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman en Sam Oomen hun deelname aangekondigd.

Dit artikel delen:

36 Reacties

DonDagobert 1 augustus 2017 om 11:35

Lijkt mij dat bij Aru en Bardet de pijp toch wel een beetje leeg zal zijn.. Uitgelezen kans dus voor Tejay van Garderen om de Vuelta te winnen :).

BonenInBlik 1 augustus 2017 om 11:37

Waarom zou tour-vuelta wel kunnen als je ziet dat giro-tour bijna altijd eindigt in een teleurstelling voor de GC rijders?

Javier 1 augustus 2017 om 11:37

Ik verwacht een compleet afgepeigerde Aru die aan alle kanten gelost wordt nadat hij een goede eerste week gereden heeft.

Javier 1 augustus 2017 om 11:37

@don

Ik verwacht ook veel van Nibali

vevie 1 augustus 2017 om 11:38

Uitgelezen kans voor Tejay van Garderen om zich weer eens te bewijzen. Natuurlijk, de ritzege in de Giro was mooi maar karig voor een renner die van mening is dat hij “nog steeds zou kunnen meespelen in GC”.

McMulenga 1 augustus 2017 om 11:40

Het zou mooi zijn als Kruijsie en Wilco de toppers uit de Tour even een pak op broek geven. Aru, Bardet en Froome zijn heel diep gegaan dus ik zie dat ook wel gebeuren. #zinindevuelta

Arema Pro Cycling Team 1 augustus 2017 om 11:40

Dat Aru niet mocht starten vanwege weigeren contractverlenging is dus fabeltje.
Meest frisse man wint de Vuelta: Kelderman dus

Sephiroth 1 augustus 2017 om 11:40

gaat Aru mee als bliksemafleider voor Lopez misschien? zodat die niet alle druk krijgt?

krypton 1 augustus 2017 om 11:41

@Boneninblik
Omdat er eigenlijk vrijwel niet één echte topper is die zich qua voorbereiding volledig focust op de Vuelta.

ChefSpijker 1 augustus 2017 om 11:42

Is Bardet al definitief ja? Vorige week gaf ie aan dat het er vanaf ging hangen hoe hij zich voelt in aanloop naar de Vuelta. Eventueel was de Canadese dubbel ook een optie voor september.

vevie 1 augustus 2017 om 11:44

Kelderman gaat het goed doen, López ook. In de Vuelta heb je altijd wel een renner die het dan in dat jaar de toppers echt moeilijk maakt. Iemand waar je vooraf minder rekening mee hield. Denk echter wel dat Aru er in de tweede en derde week doorheen gaat zakken. Datzelfde geldt ook voor Bardet. Van de Tour mannen zie ik alleen Froome (die ook specifiek heeft toegewerkt naar de Tour én Vuelta) min of meer zijn niveau halen. Als Sky het goed heeft gedaan (zoals hun insteek was dit jaar) dan zou Froome wellicht hetzelfde niveau halen óf zelfs beter zijn dan in de Tour.

Mwielerfan 1 augustus 2017 om 11:49

Iedereen is moe in de vuelta en renners als Monfort en Velitz zijn opeens top5 kandidaten. Daartegen standhouden lukt de tourtoppers nog wel. Vermoeid tegen de wereldtop in topvorm de tour is wat anders.

Wigo 1 augustus 2017 om 11:49

Als Aru moe zou zijn dan Froome ook.

LyndaLid 1 augustus 2017 om 11:49

Het kan aan mij liggen, maar als de redactie zo'n kop kiest moet er toch in het artikel op zijn minst ergens een quote worden vermeld waarin iemand bij Astana aangeeft dat Aru daadwerkelijk de kopman is..?

Anders ga ik er namelijk vanuit dat Angel Lopez op zijn minst(!) mede-kopman is, en Aru misschien wel gewoon gaat vrijbuiten.

Wielrennertje 1 augustus 2017 om 11:52

Kelderman gaat gewoon hartstikke goed rijden. Ik heb er vertrouwen in. Hij gaat laten zien dat hij nog steeds een goed klassement kan rijden en haalt podium.

Kreiger 1 augustus 2017 om 11:53

Lyndalid +1

Kan gewoon voor ritzeges naar de Vuelta gaan. Kan zowel vanuit de aanval als vanuit de favorietengroep ritten winnen als hij niet elke dag diep moet gaan om een klassement te rijden.

edit: hetzelfde geldt voor Bardet

sportfanaat 1 augustus 2017 om 11:55

Wordt de Vuelta de sterkst bezette ronde dit jaar? Qua GC mannen laten alleen movistar (Quintana &valverde), bmc(Porte), sunweb(dumoulin) cannondale (uran) en fdj (Pinot) hun potentiële podiumkandidaten thuis.

Romāns Vainšteins 1 augustus 2017 om 11:56

Vind het perssonlijk wel wat ambitieus van Aru om hier weer voor het hoogste te gaan na een duidelijk zwaar afmattende tour voor hem. Misschien voor weer wat van die geweldige solo-aankomsten idd.

nederbelg 1 augustus 2017 om 11:59

@Lyndalid
Even surfen en je vindt zo een iets ruimer artikel: http://www.cyclingnews.com/news/astana-confirm-aru-as-team-leader-for-vuelta-a-espana/
Als je daar nog eens het aantal crashes van Lopez ziet staan, doet Astana er inderdaad niet slecht aan om met Aru minstens een alternatief te voorzien, ook al zie ik hem niet hoger dan de onderste regionen van de top 10 eindigen…

Japsie 1 augustus 2017 om 12:02

Leuk, mooi deelnemersveld. Dat Bardet hier gaat rijden wist ik niet en had ik ook niet verwacht. Laat maar komen die Vuelta!

Chaba 1 augustus 2017 om 12:03

Toch ben ik wel benieuwd naar Aru. Gaat hij fris genoeg zijn om mee te dingen voor een topposities in het klassement of zakt hij erdoor en gaat Lopez de man zijn.

LutsenkoFan 1 augustus 2017 om 12:12

Lopez gaat naar mijn inzien gewoon naar de Vuelta om te leren en daarbij zo hoog mogelijk te eindigen. Ik denk dat Aru het op moet vangen mocht Lopez er door zakken of totaal niet in aanmerking komen voor het klassement.

Frits des Jeux 1 augustus 2017 om 13:01

Tuurlijk is Aru kopman van Astana. Lopez rijdt zijn eerste grote ronde ( die paar dagen vuelta 2016 niet meegerekend) hoe kun je zo’n renner dan al de druk van het kopmanschap meegeven? Laat die jongen lekker ervaren wat hij kan over drie weken en Aru het kopmanschap dragen.

Jungle Man 1 augustus 2017 om 13:11

Parcours giro was zwaar. Wellicht een interessante strijd tussen froome, kruiswijk en nibali

Headlines

Materiaalzone

Populair