Aru kopman voor Astana in Vuelta

Aru kopman voor Astana in Vuelta

foto: Sirotti

dinsdag 1 augustus 2017 om 11:32

Fabio Aru is de kopman voor Astana in de Vuelta a España. De Italiaan won de drieweekse door Spanje in 2015. Afgelopen maand werd hij nog vijfde in de Tour de France.

Astana heeft de volledige selectie nog niet rond. Naast Aru zijn in ieder geval Miguel Angel Lopez, Luis Leon Sanchez en Pello Bilbao zeker van deelname.

De Vuelta start op 19 augustus met een ploegentijdrit in het Franse Nimes. Inmiddels hebben ook Chris Froome, Vincenzo Nibali, Romain Bardet, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman en Sam Oomen hun deelname aangekondigd.

Dit artikel delen:

36 Reacties

drikkes 1 augustus 2017 om 13:26

Iemand enig idee wat Moser heeft uitgespookt, die rijdt geen enkele koers (toch niet op niveau)?

Petros 1 augustus 2017 om 13:29

Ik had juist het idee dat Aru wat inhoud miste om in de laatste week mee te gaan. Ik dacht dat dit te maken had met het feit dat hij een lange tijd uit de roulatie was vanwege een blessure, ik meen een knieblessure. Hij liet tijdens de Tour een hoog niveau zien, maar kon dat niet 3 weken lang volhouden. Misschien dat dit juist de perfecte voorbereiding is voor de Vuelta? Kan ook zijn dat hij vrij anoniem gaat rondrijden, het is een grillige renner.

schipperaar 1 augustus 2017 om 13:31

Hij gaat hier gewoon winnen, als je met bronchitis nog vijfde wordtis het vat nog niet leeg natuurlijk. Dumoulin was ook niet moe na de Chiro trouwens, wel van de huldigingen en alle rompslomp om zijn huis weer wit te krijgen.
Zonde dat ie niet meedoet om ook Sam en Wilco de top tien in te loodsen, ideale voorbereiding op het Wk zoals twee jaar terug.

oborobo 1 augustus 2017 om 13:36

Kelderman is anders ook wel van het vallen.

Djoop 1 augustus 2017 om 13:42

Froome was afgelopen jaren goed in de Vuelta maar wel minder dan in de tour. Op de een of andere manier werkt de combo beter dan de Giro-Tour. Je zag het ook weer tijdens de tour met bv. Tibo Pino; kansloos.
Aru is geen Froome en Astana geen Sky, denk dat de kans toch wel groot is dat hij de Vuelta niet uit zal rijden.

schipperaar 1 augustus 2017 om 13:44

@obo
Wilco valt niet meer dan gemiddeld maar lijkt wat kwetsbaarder. Vijf uur in een peleton rijden vraagt de nodige concentratie en we dromen allemaal wel eens weg op het werk, op de fiets fataal.

Romāns Vainšteins 1 augustus 2017 om 14:33

‘valt niet meer dan gemiddeld’

Ik zou zulke stellingen wel eens bevestigd willen zien met een fraaie site waar men deze statistieken bijhoudt. Volgens mij valt hij namelijk wel degelijk ruim meer dan gemiddeld zoals bijvoorbeeld ook een Roglic en Lopez dat doen.

schipperaar 1 augustus 2017 om 15:36

@rv
Denk niet dat zijn val in de Giro op zijn conto kwam maar wellicht had ie een afspraak met die motard en gelukkig? reed Tom voorop anders was zijn Giro om zeep geweest. Andersom had Wilco zich misschien ontpopt tot de nieuwe vlinder, we’ll see.

McMike 1 augustus 2017 om 16:25

In de Giro maakte Wilco een onvervalste Schwalbe. Hij weet wel hoe je team Sky elimineert. ;)

Spinergy 1 augustus 2017 om 16:44

sterkere ploeg dan in de Tour, Lopez is mijn dark horse voor eindwinst

thijssss 1 augustus 2017 om 21:49

Als je Aru in een grote ronde opstelt is hij natuurlijk ook kopman. Lopez moet eerst maar eens zien een grote ronde uit te rijden en dan zien waar het schip strandt. Vermoed ook wel dat Aru’s basis wat smal is en Lopez hoger zal eindigen.

Headlines

Materiaalzone

Populair