Arredondo wil volgend jaar Tourdebuut maken

zaterdag 1 november 2014 om 11:52
Arreondo

foto: Sirotti

Dit seizoen was Julián Arredondo één van de smaakmakers in de Giro. Volgend jaar hoopt hij mee te doen aan de Tour de France. “Ik sta op de lijst”, zegt de Colombiaan tegenover Ciclismo Internacional. “Hopelijk mag ik mijn Tourdebuut maken.”

De 26-jarige renner reed dit jaar voor het eerst bij de profs. De toekomstig ploeggenoot van Bauke Mollema kijkt met een goed gevoel terug op zijn seizoen. “De Giro was het hoogtepunt”, stelt hij. Daar won Arredondo één etappe en het bergklassement. “Het dieptepunt was zonder twijfel de Vuelta.”

Zijn debuutseizoen begon uitstekend. Hij won direct twee etappes in de Tour de San Luis. Deze koers laat hij volgend jaar echter schieten. “Het komt te vroeg in het seizoen. Mijn eerste wedstrijd wordt de Ruta del Sol. In het eerste deel van het seizoen ga ik mij richten op de klassiekers. Daarna mik ik op de Tour de France.”

Arredondo hoopt bovendien hoog te eindigen in de WorldTour-ranking. “Ik ga proberen de top twintig te halen.” Dit seizoen eindigde de klimmer als 53e.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair