Ponzi en Zaccanti laatste aanwinsten voor Nippo – Vini Fantini

Ponzi en Zaccanti laatste aanwinsten voor Nippo – Vini Fantini

Simone Ponzi en Filippo Zaccanti - foto: Nippo-Vini Fantini

woensdag 22 november 2017 om 20:59

Het Italiaanse Nippo – Vini Fantini zal na het binnenhalen van Simone Ponzi en Filippo Zaccanti geen nieuwe renners meer aantrekken. De ProContinentale ploeg is klaar voor het nieuwe seizoen, zo meldt het op zijn website.

Met de komst van twee laatste renners is de ploeg van manager Francesco Pelosi klaar voor 2018. De 30-jarige Ponzi komt over van CCC Sprandi Polkowice. Hij zal vooral met zijn ervaring de nieuwe talenten binnen de ploeg moeten helpen. De 20-jarige Zaccanti geeft aan vooral voor de rest van het team te gaan werken als knecht. In het bijzonder voor Damiano Cunego, die komend jaar zijn laatste jaar als prof rijdt. Daarnaast hoopt het klimtalent een hoop van de voormalig Giro-winnaar te leren.

Naast Ponzi en Zaccanti heeft de ploeg voor het aankomende jaar nog zes andere renners gecontracteerd. Na een succesvolle stage hebben Joan Bou (20), Damiano Cima (24) en Hiroki Nishimaru (24) een contract voor twee jaar getekend. Naast Damiano Cima komt ook zijn vier jaar jongere broertje Imerio Cima (20) de ploeg versterken. Daarnaast komt Sho Hatsuyama (29) over van het continentale Bridgestone Anchor Cycling Team. Marco Tizza (25) is vooralsnog de enige renner van GM Europa Ovini die na de fusie met Nippo – Vini Fantini de overstap maakt. Ploeggenoot Matteo Rotondi is volgend jaar terug te vinden bij de beloftenploeg.

Van acht renners (waaronder sprinter Nicolas Marini) is nog niet bekend of zij in 2018 terugkeren. De door heupproblemen geteisterde Julián Arredondo (in 2016 nog WorldTour bij Trek-Segafredo) zal de ploeg in ieder geval verlaten. Iuri Filosi is tot dusver de enige renner van de huidige selectie die een nieuw contract bij een andere ploeg bemachtigd heeft. Hij vertrekt naar Delko Marseille Provence KTM.

Dit artikel delen:

7 Reacties

brianbentert 22 november 2017 om 21:10

Toch verrassend weinig renners die de overstap van GM Europa Ovini hebben gemaakt. Antonino Parrinello en Davide Pacchiardo hadden beiden de stap wel kunnen maken. Hetzij in een rol als knecht voor een Santaromita of Canola in de heuvel etappes. Zal te maken hebben met budget en invloed van de Japanse sponsor denk ik.

0
123poetertjes 22 november 2017 om 21:47

Geen Berlato en Stacchiotti :(

Edit: en ook geen Bisolti en De Negri. Stevig verzwakt, deze ploeg.

0
de buschauffeur 22 november 2017 om 22:47

Die Marini reed toch geen slecht seizoen of vergis ik mij nu ? Leuk spurtertje voor een kleine ploeg.

0
Romāns Vainšteins 22 november 2017 om 22:52

Sta-KJO-tie lekker lastig maar nog niet van het niveau KJOTS-jolie.

0
brianbentert 23 november 2017 om 08:40

Matteo Rotondi zal gaan koersen voor de U23 ploeg van GM Europa Ovini.

edit WF: bedankt! toegevoegd

0
ditisdavid 23 november 2017 om 09:13

Laat deze ploeg alsjeblieft buiten de Giro. Wat een armoede.

0
Gielat 24 november 2017 om 12:03

Wel een prachtig truitje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone