Wielertransfers 2018: Arredondo, Howes, Archbold, Nippo-Vini Fantini…

Wielertransfers 2018: Arredondo, Howes, Archbold, Nippo-Vini Fantini…
zaterdag 14 oktober 2017 om 10:20

Nu we in de laatste weken van het wegseizoen zijn aanbeland, hebben de meeste renners al onderdak gevonden voor komend seizoen. Dat betekent echter niet dat er geen beweging meer is op de transfermarkt. WielerFlits heeft de laatste nieuwtjes weer gebundeld.

Julián Arredondo
We beginnen deze rubriek met het opmerkelijke en treurige verhaal van Julián Arredondo. In 2014 debuteerde de Colombiaanse springveer namens Trek Factory Racing met veel elan op het hoogste niveau, door in de Tour de San Luis twee bergetappes te winnen. Een ijzersterke Italiaanse campagne volgde, met een derde plaats in de GP Camaiore en een vijfde stek in Tirreno-Adriatico. Het hoogtepunt volgde in de Giro d’Italia; de kleine Colombiaan slaagde er namelijk in om in zijn eerste grote ronde een zware bergrit te winnen en de bergtrui mee naar huis te nemen. Een toekomst als succesvol klimmer leek dan ook in het verschiet te liggen.

Ruim drie jaar later zit de inmiddels 29-jarige Arredondo echter gedesillusioneerd thuis, nadat zijn contract bij het Italiaanse Nippo-Vini Fantini niet is verlengd. Aanhoudende heupproblemen zorgen er al sinds 2015 voor dat de klimmer niet zijn volledige mogelijkheden kan aanspreken. Verscheidene rustperiodes en een operatie bleken op de langere termijn vruchteloos. Arredondo hoopte bij het ProContinentale Nippo-Vini Fantini zijn carrière nieuw leven in te blazen, maar aanhoudende fysieke problemen en heimwee hebben ervoor gezorgd dat hij in maart zijn laatste wedstrijd betwiste voor de ploeg van manager Francesco Pelosi. Hij hoopt in eigen land echter nog altijd op een doorstart van zijn loopbaan, zo liet hij onlangs weten op Twitter.

https://twitter.com/JulArredondo/status/908106394628435968

Alex Howes
De afgelopen dagen is EF Education First vooral in het nieuws gekomen met enkele in extremis afgeronde transfers. In een poging de selectie voor 2018 zo goed mogelijk op pijl te krijgen, heeft het echter ook een contract weten te verlengen van een van de coureurs van het eerste uur. De inmiddels 29-jarige Alex Howes, al sinds zijn profdebuut in 2007 actief voor de ploeg van manager Jonathan Vaughters, rijdt ook de komende twee seizoenen voor de Amerikaanse formatie. Howes ontpopte zich in het najaar als winnaar, met ritzeges in respectievelijk de Cascade Cycling Classic (2x), de Colorado Classic en de Tour of Alberta.

Martin Velits
Iemand die we volgend jaar niet meer zullen terugzien in het profpeloton, is Martin Velits. De tweelingbroer van Peter Velits – die vorig jaar al zijn fiets aan de kant zette – vervulde sinds 2012 een knechtenrol binnen het Belgische Quick-Step Floors. Daarvoor reed de 32-jarige Slovaak voor HTC-High Road, Milram en het kleine Wiesenhof-Felt. Hij boekte gedurende zijn elfjarige profloopbaan twee zeges: de nationale titel op de weg (2009) en in het tijdrijden (2010). Hij zal met de Tour of Guangxi – die aankomende donderdag van start gaat – zijn laatste wedstrijd betwisten.

Martin Elmiger en Romain Guillemois 
Naast Velits zijn er nog twee coureurs die aan het einde van het seizoen zullen afzwaaien. Het gaat om Martin Elmiger (39) en Romain Guillemois (26). De ervaren Elmiger, die dit jaar reed voor het Amerikaanse BMC, zal in de Japan Cup na een carrière van maar liefst zeventien jaar definitief afscheid nemen. De Zwitser boekte in totaal vijftien profzeges, waaronder eindwinsten in de Tour Down Under, de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van de Limousin. Hij wist ook zijn streng te trekken in de klassiekers: zo eindigde hij in de top-tien in koersen als Milaan-San-Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije.

De 26-jarige Romain Guillemois (Direct Energie) is een wat meer onbeschreven blad. De Fransman reed zijn gehele carrière voor de ploeg van manager Jean-René Bernaudeau. Hij maakte in 2014 zijn debuut bij voorloper Europcar. Hij boekte in zijn korte loopbaan geen enkele profoverwinning. Zijn contract werd ondanks vier jaar knechtenwerk niet verlengd, reden voor Guillemois om er een punt achter te zetten. Hij zal zich nu weer richten op zijn studie Medical Engineering.

Shane Archbold 
Voor Shane Archbold kan 2017 worden getypeerd als een waar kwakkeljaar. De 28-jarige Nieuw-Zeelander – op dit moment actief in de Ronde van Turkije – heeft nog altijd maar een schamel aantal van acht koersdagen op de teller. Aan het begin van het seizoen diende Archbold nog te herstellen van een in de Tour van 2016 opgelopen bekkenbreuk. In mei werd daaropvolgend discopathie (slijtage van de tussenwervelschijf) vastgesteld bij de sprinter, waardoor hij pas in september met de Coppa Agostoni zijn eerste koers van 2017 kon betwisten.

Ondanks zijn fysieke problemen hoeft de BORA-hansgrohe coureur niet te vrezen voor het einde van zijn carrière. Hij maakt namelijk de overstap naar het Ierse Aqua Blue Sport, de Procontinentale formatie van onder meer Adam Blythe en Stefan Denifl. Hij tekent een contract voor één seizoen.

Nippo-Vini Fantini en Caja Rural-Seguros RGA
Tot slot is er ook beweging te melden bij respectievelijk Nippo-Vini Fantini en Caja Rural. De Italiaanse Procontinentale formatie heeft met Hiroki Nishimura namelijk een nieuwe Japanner weten te strikken. De 22-jarige Nishimura, in 2011 nationaal kampioen bij de junioren, reed al enkele maanden als stagiair bij de Italiaanse ploeg. Het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA is volgens SpazioCiclismo dan weer dicht bij het aantrekken van Joaquim Silva (25). De voor W52/FC Porto uitkomende Portugees reed dit jaar naar top-tien noteringen in de Rondes van Castilla y Leon (8e) en Asturië (9e).

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 14 oktober 2017 om 10:23

Edit redactie: Dank. Was al aangepast

0
Hoebele 14 oktober 2017 om 10:27

@Verweggistan Kan ie nog steeds de oudere broer zijn ;)

WM3 / Waowdeals van Vos heeft inmiddels Rowe (King), Rooijakkers en Van de Ree bevestigd.

0
pjam4 14 oktober 2017 om 10:38

Het is nog vooral wachten op wat Aru gaat doen, verder hebben m.n. Dennis en Moscon volgens mij nog geen contract voor 2018.

0
klassementsrenner 14 oktober 2017 om 10:43

Een heupbreuk is net als je been breken iets rampzalig voor een wielrenner. Hopen dat Arredondo nog een keer terug komt…..

0
wielerliefhebbert 14 oktober 2017 om 10:51

Weet iemand inmiddels hoe het met Aru en Moscon staat? Allebei nog geen ploeg in 2018, als ik goed ben ingevoerd.

0
Chaba 14 oktober 2017 om 13:23

Treurige ontwikkeling voor Arrendondo. Toch een aanvallend ingestelde renner waar ik erg van genoten heb in de Giro waar hij de bergtrui mee naar huis nam.

0
zeepcentraleMarc 14 oktober 2017 om 13:58

Jammer voor de blessures van Arredondo, maar bij het winnen van zijn bergtrui heeft hij wel veel aan zijn ploegleidersauto gehangen, anders had hij de ronde nooit uitgereden!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone