Arkéa-Samsic rekent op Nairo Quintana in Tour of the Alps

zaterdag 17 april 2021 om 10:20
Arkéa-Samsic rekent op Nairo Quintana in Tour of the Alps

foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic reist met Nairo Quintana als kopman en de nodige ambitie af naar de Tour of the Alps, die maandag begint. De ploeg wil in de Alpenronde scoren, nadat de maand maart niet de gewenste resultaten had gebracht.

Voor Quintana wordt het zijn eerste optreden in de Tour of the Alps. De 31-jarige Colombiaan begon met een veelbelovende negende plaats in de Tour des Alpes Maritimes et du Var aan het seizoen en vervolgens reed hij in de GP Industria naar de vierde plaats. In Tirreno-Adriatico (twaalfde) en de Ronde van Catalonië (veertiende) lukte het hem daarna niet om bij de beste tien te eindigen.

In de selectie van Arkéa-Samsic keert Maxime Bouet terug van een blessure. De ervaren renner kwam in de openingsetappe van Parijs-Nice ten val, maar bleef wel gewoon in koers en bereikte ook de finish van de vijfde etappe. Toen hij zich liet onderzoeken, bleek hij echter met een breuk aan zijn heiligbeen te hebben rondgereden. Daardoor moest de ploeg Bouet ruim een maand missen.

“Met ambitie komen we naar de Tour of the Alps. Nairo Quintana is onze kopman. We willen met Nairo presteren nadat de resultaten van de maand maart niet strookten met onze ambities. De lat wordt hoger gelegd”, aldus ploegleider Yvon Ledanois. “Maxime Bouet maakt hier zijn rentree na zijn blessure uit Parijs-Nice. Voor de 20-jarige Markus Pajur wordt dit een ontdekkingstocht. Met een ervaren ploeg om hem heen, wordt hij in het diepe gegooid.”

De Tour of the Alps staat voor 19-23 april op de kalender.

Arkéa-Samsic voor de flag-it Tour of the Alps 2021
flag-co Winner Anacona
flag-fr Maxime Bouet
flag-fr Anthony Delaplace
flag-fr Romain Hardy
flag-ee Markus Pajur
flag-co Dayer Quintana
flag-co Nairo Quintana


Dit artikel delen:

2 Reacties

IlPirata 17 april 2021 om 11:16

Zet hem op, Nairo!

0
Verweggistan 17 april 2021 om 11:27

Mooie voorbereiding op de Giro…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone