Appollonio en Taborre in maart voor de rechter

dinsdag 3 november 2015 om 16:07
Appollonio en Taborre in maart voor de rechter

Fabio Taborre- Foto: Sirotti

De rechtszaak die Androni Giocattoli-Sidermec heeft aangespannen tegen de op doping betrapte renners Davide Appollonio en Fabio Taborre gaat in maart 2016 van start. De hoorzitting van Appollonio dient op 18 maart in Lucca, vier dagen later zit Taborre in Turijn in het beklaagdenbankje. Dat meldt Gazzetta dello Sport.

De twee Italianen tekenden eind vorig jaar een overeenkomst met de toezegging dat ze bij een positieve dopingtest honderdduizend euro moesten betalen. Nu ze tegen de lamp zijn gelopen, wil manager Gianni Savio dat bedrag innen en daarom is hij namens de ploeg een juridische procedure gestart.

Androni Giocattoli-Sidermec moest al collectief boeten voor de dopinggevallen. De ProContinentale ploeg werd de hele maand augustus door de UCI buiten competitie gehouden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 3 november 2015 om 16:18

Zou wat zijn als Savio de daad bij het woord voegt.

josi 3 november 2015 om 18:01

Ben benieuwd hoe die clausule precies luidt. Afhankelijk daarvan zullen de betreffende renners a) zeggen dat ze nooit doping hebben gebruikt en geen idee hebben waar die positieve test vandaan komt, of b) zeggen dat Savio volledig op de hoogte was van hun gebruik.

Headlines

Materiaalzone

Populair