Antwan Tolhoek: “Ik denk dat ik hier iedereen elke dag verrast heb”

maandag 11 juni 2018 om 08:47
Antwan Tolhoek: “Ik denk dat ik hier iedereen elke dag verrast heb”

foto: Sirotti

Het was voor Antwan Tolhoek een Critérium du Dauphiné om niet snel te vergeten. De 24-jarige renner van LottoNL-Jumbo toonde zich meermaals van voren in bergetappes en wist in de laatste rit zelfs in de vlucht van de dag te geraken. “Ik voelde me heel goed en op de Roselend dacht ik: ik ga het gewoon proberen”, zegt Tolhoek op de website van zijn ploeg.

Het duurde wel even voordat deze vlucht tot stand kwam. Het tempo lag in het begin van de koers erg hoog en zo kon er niemand wegrijden. Uiteindelijk kreeg Tolhoek samen met vijf anderen een maximale voorsprong van zo’n drie minuten. “Ik heb nooit gedacht aan de etappezege. Top tien in het klassement en de jongerentrui speelden wel door mijn gedachten”, legt de Zeeuw uit waar hij voor reed. ” Alles of niets en dan maar zien waar ik uitkom.”

Uiteindelijk kwam hij als elfde over de meet gebold, vijftig tellen achter etappewinnaar Adam Yates. Dit leverde hem uiteindelijk een elfde plaats in het algemeen klassement op, en een tweede in de stand om de jongerentrui. “Ik heb alles gegeven en ik ben heel blij met mijn prestaties en mijn elfde plaats. Ik denk dat ik hier iedereen elke dag verrast heb en mijzelf ook.”

Ook vanuit de ploeg zijn ze erg tevreden met de prestaties van Tolhoek. “Wat Antwan hier heeft laten zien, is heel erg knap. We weten dat hij het kan, maar je moet het ook maar doen. Hij is er vol voor gegaan vandaag. Wat hij hier vandaag en de rest van de week heeft laten zien bewijst wat voor een groot talent hij is.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

Secondant 11 juni 2018 om 08:51

Knap gereden, jammer van die 40 seconden tijdsverlies in de eerste etappe (valpartij). Die 40 seconden hadden hem boven Zakarin geplaatst, maar de jongerentrui had het niet opgeleverd. Latour was helaas de hele week iets beter.

HoofdIsVrij 11 juni 2018 om 09:00

Sterk gereden, kan een goede klimknecht worden.

Staat nu het verste vergelijkend met Tusveld en Hofstede.

Sephiroth 11 juni 2018 om 09:02

Prima plek, en toch weer een mooie stap na de Vuelta en zijn slechte start dit seizoen.

Powless kan hopelijk nog meer groeien, die ontdekt dat wt toch wel een van stapje hoger is. Waar hij goed begon is het nu kuss die steeds beter gaat rijden.

Iig jammer van die valpartij, want top 10 klinkt beter dan plek elf, of top 11

Alexander 11 juni 2018 om 09:26

Super mooi dit. Deze jongen kan dus meedoen om de prijzen op WT niveau. in mijn optiek snel kiezen OF klassementen rijden OF rittenkaper. Ik zou hem lekker voor ritten laten rijden.

UrbanSteel 11 juni 2018 om 09:28

Antwan, je bent een kanjer , ik heb van je genoten.

Jean Dumas 11 juni 2018 om 09:29

Op deze leeftijd moet je er gewoon voor gaan, om je grenzen te verkennen. Vroeg aangaan kost hem misschien een top tien, maar dat gaat er echt nog wel van komen.

Borsje 11 juni 2018 om 09:37

Beschikt dus ook over goed herstelvermogen.

skylimit 11 juni 2018 om 09:55

@borsje ja, hij slaapt goed;)

Casar 11 juni 2018 om 10:41

Volgens Sepp Kuss is Tolhoek klaar voor de Tour. Ik denk ook dat Antwan de meest logische vervanger van Clement is.

Javier 11 juni 2018 om 11:01

@Alexander

Ik zou hem eerst nog maar eens gebruiken als knecht voor kopmannen.

jwbriede 11 juni 2018 om 11:32

Even los van de voorjaarsklassiekers heeft TLJ toch wel een hele leuke ploeg: een topsprinter, een winnaar voor de kleine rondjes, een kandidaat voor een heel goed klassement in een grote ronde, aardige ondersteuning en een vrijbuitersploegje voor rondjes als ToC en deze Dauphiné. Met Niermann als ploegleider zie je steeds aanvallend rijden. Goed voor de ontwikkeling van jongens als Tolhoek, Bouwman, Kuss, Powless enz. Laat dat maar even doorgaan in plaats van een benoeming als knecht of rittenkaper.

wielrenner 11 juni 2018 om 12:52

@Casar, Who the hell is Sepp Kuss?

sooike 11 juni 2018 om 12:59

“Even los van de voorjaarsklassiekers”…ja, laten we die maar niet meetellen….”Een winnaar voor de kleine rondjes ( wie dan?), een topsprinter (dat moet hij nog steeds bewijzen), aardige ondersteuning (wie dan?) en een vrijbuiters ploegje (wanneer gaan ze vrijbuiten?) Aanvallend rijden (behalve Tolhoek afgelopen week, maar verder?) . Kortom: graag met beide beentjes op de grond blijven staan en wat minder snel “tevreden” zijn.

kelderfan 11 juni 2018 om 13:04

Sepp Kuss is klimmer en Antwan Tolhoek heeft meermaals benadrukt, dat hij met de steun van die Kuss heel blij was. Met twee man voorin meedoen is een stuk beter, dan ’t alleen moeten doen.

rahimns 11 juni 2018 om 13:06

@Sooike het afgelopen jaar wat gemist of zo. Volgens mij heeft Roglic 2 rondjes gewonnen, heeft Groenewegen toch echt wel bewezen bij de allerbeste sprinters te horen.. Roosen, Jansen hebben toch bewezen stappen te hebben gemaakt en ook bergop doen Bouwman en Tolhoek het prima. En als je dit jaar een beetje beter had opgelet had je wel vaker een aanvallend TLJ kunnen zien, allen in de Giro allen al. Maar als je het niet wilt zien dan houdt het ook wel een beetje op.

Nils96 11 juni 2018 om 13:07

@Sooike Ze hebben toch al twee ‘rondjes’ gewonnen met Roglic dit jaar?

aru123 11 juni 2018 om 13:12

Hahaha ach jongen maak jezelf toch niet zo belachelijk [email protected] Dat je hier nog serieus op in gaat @rahimns

MDKIDW 11 juni 2018 om 13:14

Ach ja roglic heeft slechts baskenland en romandie gewonnen. ;)

jessevdalen 11 juni 2018 om 13:19

@sooike naar 1 ding ben ik benieuwd, wanneer zou jij tevreden zijn?

Patat Lefevre 11 juni 2018 om 13:24

Onze vriend Sooike maakt zich weer eens volkomen belachelijk hahah.

josi 11 juni 2018 om 13:36

Het krampachtige anti-supporteren van TLJ door Sooike heeft wel iets aandoenlijks, vind ik. Ook wel leuk om nog eens terug te lezen wat hij destijds van de komst van Tolhoek naar TLJ vond:

Quote:
Een renner van dertien in een dozijn…Ik snap werkelijk niet waarom ze hem er zo graag bij willen hebben.
Wielrennertje 11 juni 2018 om 13:39

@sooike Klopt, de meesten vinden TLJ nogal heilig en laten geen ruimte voor kritiek. Roglic heeft laten zien dat hij goed in een ronde van een week kan zijn, maar nog niet in een grote ronde waar het uiteindelijk om draait. Bennett is vooral volgen en lijkt niet de inhoud te hebben om het extra stapje te zetten naar boven. Groenewegen heeft nog alles te bewijzen, is nog lang geen topsprinter. Gaviria bijvoorbeeld, dat is een topsprinter en heeft al een veel beter palmares dan Groenewegen.

sooike 11 juni 2018 om 13:44

@jessevdalen

Ik zou met wat meer tevredenheid kunnen kijken naar TLJ als ze zich eens echt tonen in een wedstrijd van belang. In de voorjaarsklassiekers bijvoorbeeld of zoals Tolhoek in de Giro. En dan hoeven ze niet eens te winnen, maar gewoon zichtbaar zijn.
@rahimns
Ik bewoner je TLJ-voorkeur, maar je kunt ook overdrijven. In de Giro aanvallend gekoerst? Ik heb Gesink een keer van voren gezien, maar ook talloze ontsnappingen waarbij geel-zwart ontbrak. En dat is wat ik bedoel. Koers eens wat minder anoniem in de grote wedstrijden. Ik doe niets af aan de knappe overwinningen van Roglic en Groenewegen, aan het prima koersen van Tolhoek in de Dauphiné, maar in de wedstrijden die er echt toe doen zie je TLJ nauwelijks. Ik ben benieuwd naar de Tour, maar heb geen hoge verwachtingen. Jij waarschijnlijk wel ?

aru123 11 juni 2018 om 14:01

@sooike
Om even serieus op jouw laatste post in te gaan. Hoezeer heb jij op tlj gelet in de afgelopen giro dan? Naast dat je gesink zelf al noemt, was bouwman dicht bij een zege uit de ontsnapping. Battaghlin was zeer actief en won een etappe. Van poppel viel aan in de laatste etappe. En zelfs van emden zat in de kopgroep in een bergetappe. Daarnaast was bennett in het eerste deel van de giro samen met pozzo de meest aanvallende van de klassementsmannen. Dus jij zegt dat het je niet zozeer gaat om het winnen maar om het zichtbaar zijn, nou dan vind ik dat tlj toch behoorlijk zichtbaar was deze giro.

tendam 11 juni 2018 om 14:05

@sooike
Vorig jaar wonnen ze 2 ritten in de Tour, ik denk dat ze dat dit jaar minstens kunnen evenaren plus nog een klassement met Kruijswijk of Roglic. Een 6e of 7e stek lijkt me mooi. Misschien moet jij vooraf ook even aangeven wat je verwachtingen zijn, dan zal blijken of je enig realisme in je draagt.

Wat vind jij koersen die er toe doen, trouwens? Als je een specialist bent in korte rittenkoersen is er weinig van meer belang dan Romandie en Baskenland. De klassiekers waren bagger inderdaad, maar daar hebben ze dan ook helemaal de renners niet voor. Het is niet altijd feest, met een beperkt budget.

Headlines

Materiaalzone

Populair