Annemiek van Vleuten: “Ik verwacht niet dat ik de sportverkiezing ga winnen”

woensdag 21 december 2022 om 17:39
Annemiek van Vleuten: “Ik verwacht niet dat ik de sportverkiezing ga winnen”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten verwacht niet dat ze uitgeroepen gaat worden tot Sportvrouw van het Jaar 2022. Dat schrijft ze op haar eigen website, waar ze een blog heeft geschreven terwijl ze op weg is van Spanje naar Nederland. “Ik ga wel de moeite doen om aanwezig te zijn, omdat ik het wel erg leuk vind”, vertelt Van Vleuten.

“Op het Sportgala ben ik samen met Irene Schouten en Suzanne Schulting genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Ook al heb ik een geniaal jaar gehad, ik verwacht niet dat ik de sportverkiezing ga winnen, maar ik ga dus wel de moeite doen om aanwezig te zijn, omdat ik het wel erg leuk vind”, aldus de winnares van de Giro d’Italia Donne, de Tour de France Femmes, de Vuelta a España voor vrouwen en het WK wielrennen.

Voor Van Vleuten staat het Sportgala van NOS en NOC*NSF voor veel meer dan de prijs winnen. “Ik denk dat de avond vooral in het teken moet staan van het vieren van het sportjaar en mensen zich niet moeten laten frustreren door de verkiezing zelf. Ja, ik heb een topjaar gehad en had het niet beter kunnen doen, maar toch denk ik dat Irene Schouten met drie keer olympisch goud aansprekender is voor de meeste stemmers”, denkt de kopvrouw van Movistar.

Voor Van Vleuten is het een drukke dag, want ze had eerder vandaag de ploegpresentatie van Movistar in Madrid. Die volgde direct na het trainingskamp met de mannen- en de vrouwenformatie. “Nu de ploegpresentatie afgelopen is, ben ik onderweg naar Nederland. Daar wil ik vanavond het Sportgala bijwonen, maar het is een race tegen de klok. De NOS gaat me in ieder geval helpen, zodat ik niet in mijn trainingspak in de zaal hoef te zitten”, lacht ze.

Prijzenregen
Overigens is de prijzenkast van Van Vleuten al flink aangevuld deze maand. Ze won maandag de Keetie van Oosten-Hage Trofee als Wielrenster van het Jaar, werd eerder al uitgeroepen tot winnares van de Vélo d’Or, een prestigieuze en internationale wielerprijs. “En ik werd door de grote Spaanse sportkrant Marca zelfs uitgeroepen tot internationaal sportvrouw van het jaar”, voegt ze er nog aan toe.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Edwin Jansen 21 december 2022 om 18:36

Ik ben er voorstander van om die hele verkiezing af te schaffen. Het is 1 groot appels met peren vergelijken en uiteindelijk is er een hoop gezeik over. Het is leuk om aan het einde van het jaar lekker terug te kijken, een mooi pakkie aan te doen en elkaar eens anders te ontmoeten, maar daar heb je geen prijsuitreiking voor nodig.

3
Pol 21 december 2022 om 18:30

Voor mij ben jij de sportvrouw van de eeuw, maar ja een paar rondjes hard schaatsen op een binnen baantje (in een C sport) stelt hier veel meer voor wat jij gepresteerd hebt.

1
Handige Harry 21 december 2022 om 19:51

Hebben de Nederlandse vrouwen veel tegenstand in het wielrennen?
Ik heb het idee dat vrouwenwielrennen ongeveer net zo internationaal is als het vrouwenschaatsen.

-3
De Zeboe van de Zoncolan 21 december 2022 om 20:21

“…mensen zich niet moeten laten frustreren door de verkiezing zelf.”

2
Rondje 25 21 december 2022 om 19:05

Wie dan wel? Schouten, Schulting, Bol??
Lijkt me toch als je de Giro, Tour en Vuelta wint en daar boven ook nog wereldkampioen wordt er niemand bovenuit komt. De Tour is misschien wat dubieus, maar de rest is natuurlijk TOP. En daarbij, het is inderdaad appels met peren vergelijken. Waar gaat jou voorkeur naar uit qua sport? Al dat soort zaken spelen een rol. Als je de OS belangrijk vindt is de keuze al snel gemaakt lijkt me voor Schouten. Maar ja, de concurrentie was bij Schouten weer veel minder dan bij Bol of Van der Vleuten.
Inderdaad: Appels met Peren vergelijken

1
girardengo 21 december 2022 om 20:14

Schaatsers stellen hier meer voor dan andere sporters, dus…

1
Wheely 21 december 2022 om 22:02

Ik denk ook niet dat ze gaat winnen.

1
oliebol 22 december 2022 om 00:48

Jullie hadden gelijk. Wat moet je nog meer winnen als wielrenster om deze prijs binnen te slepen????

1
Cornelius 22 december 2022 om 01:15

Zowel op Olympische Zomerspelen (wielrennen) als Olympische Winterspelen (schaatsen) een medaille behalen? (cfr. Christa Rothenburger).

0
oliebol 21 december 2022 om 19:21

Annemiek van Vleuten en Max Verstappen worden het volgens mij

0
Wielerfan2023 21 december 2022 om 19:37

Roze, geel, rood en regenboog. Er is er maar een. Annemiek op 1.

0
De Onechte gaviaal uit Ochten 21 december 2022 om 19:49

Die wint wel vermoed ik. No need to downplay. Naar Wageningen met die prijs!

0
Romāns Vainšteins 21 december 2022 om 18:07

Grrrrr, schaatsen, grrrrrrrr.

-2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone