Androni versterkt zich met klimtalent Simone Ravanelli

woensdag 1 mei 2019 om 12:10
Androni versterkt zich met klimtalent Simone Ravanelli

Simone Ravanelli (rechts) heeft reden om te lachen - foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec is bezig aan een uitstekende periode, maar de Italiaanse ProContinentale ploeg kijkt ook naar de lange termijn. Teammanager Gianni Savio heeft namelijk Simone Ravanelli weten binnen te halen. De 23-jarige klimmer tekent een contract voor twee seizoenen.

Ravanelli koerst nu nog voor opleidingsploeg Biesse Carrera, maar hij zal vanaf volgend seizoen de kleuren van Androni Giocattoli-Sidermec verdedigen. “We volgden hem al een tijdje”, zo laat Savio weten in een perscommuniqué. “We hebben hem gecontracteerd vanwege zijn regelmaat.”

Ravanelli wist dit seizoen geregeld zijn neus aan het venster te steken. Zo maakte de Italiaan indruk in de recente Giro dell’Appennino. De beloftevolle renner finishte als derde in de lastige eendagskoers, achter zijn toekomstige ploeggenoten Mattia Cattaneo en Fausto Masnada.

“Gelukkig krijg ik nu de kans”
“Ik ben echt euforisch”, zo laat Ravanelli zelf weten. “Ik moet Gianni bedanken, aangezien ik een moeilijke periode heb gehad. Ik hoopte vorig jaar al de stap te maken, maar het liep niet zoals gepland. Maar gelukkig krijg ik nu deze kans. Ik moet mijn huidige team ook bedanken”, besluit hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ikbenprocycling 1 mei 2019 om 16:25

hebben wel wat vind ik, die overvolle Italo shirtjes

IlPirata 1 mei 2019 om 18:11

Goede aankoop weer.; Savio heeft een neus voor talent.

Gilberto 1 mei 2019 om 20:17

Zou leuk zijn als 1 van die Androni gasten ken verrassen met een top 10 in de Giro, al is het wel een heel sterk deelnemersveld, maar je weet nooit. Keertje in een lange ontsnapping en aanklampen in de groep der favorieten, ik zie het wel gebeuren. Go Androni!

Headlines

Materiaalzone

Populair