Androni-Giocatolli zoekt geld voor Pellizotti

dinsdag 10 december 2013 om 20:29

foto: Sirotti

Nu zijn overgang naar Astana toch niet doorgaat, hoopt Androni-manager Gianni Savio zijn kopman Franco Pellizotti toch een plaats te kunnen aanbieden in 2014. De Italiaanse baas van onder meer Johnny Hoogerland en Kenny van Hummel moet daarvoor wel weer aankloppen bij zijn sponsors.

Opvallend is dat Astana er uiteindelijk voor koos Pellizotti’s contract op te zeggen zonder dat hij een koers voor ze gereden had, omdat het als lid van de MPCC dopingzondaars pas twee jaar na het aflopen van hun schorsing mag opstellen. Androni-Giocatolli is echter lid van dezelfde ‘Beweging Voor een Geloofwaardig Wielrennen’.

Maar, zo stelt Savio, omdat Pellizotti al reed voor Androni voordat ze zich bij deze beweging voegden in februari van dit jaar, zou die regel niet op gaan. Ook zou hij hiermee niet ingaan tegen zijn eerdere uitspraak geen veroordeelde dopingzondaars meer te contracteren.

“Ik ben teruggegaan naar mijn sponsorpool en heb gevraagd of ze een extra inspanning willen doen om Franco te contracteren”, vertelt Savio desgevraagd aan Cyclingnews. “Ik verwacht binnen een paar dagen antwoord te krijgen. Hij belde me, maar ik heb mijn budget al opgemaakt aan Hoogerland, Van Hummel en Bandiera. Toch zou ik blij zijn als hij bij ons kan blijven in 2014.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair