André Greipel vijfde in zijn laatste Touretappe: “Een emotionele dag”

maandag 19 juli 2021 om 11:25
André Greipel vijfde in zijn laatste Touretappe: “Een emotionele dag”

Greipel ziet Van Aert naar de zege sprinten - foto: Cor Vos

André Greipel heeft zijn laatste Touretappe uit zijn carrière met een ereplaats afgesloten. In de rit naar de Champs-Élysées van Parijs kwam de Duitser die aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière zet, als vijfde over de streep.

“Het was een emotionele dag, wetende dat het mijn laatste Touretappe zou zijn”, liet Greipel na de etappe weten. “Vanwege de nieuwe finish gokte iedereen een beetje in de eindsprint met de wind op kop. Ik denk dat ik wat te veel heb gegokt. Ik had hier liever met een beter resultaat afgesloten, dus er is nu wel wat teleurstelling. Maar ik ben ook opgelucht omdat ik nog een keer de Tour kon uitrijden.”

De Duitse sprinter van Israel Start-Up Nation kondigde deze week, daags na zijn 39e verjaardag, zijn afscheid aan. Na zestien profseizoenen zet hij aan het einde van dit jaar een punt achter zijn carrière.

Dit artikel delen:

7 Reacties

ThorHushovd 19 juli 2021 om 11:54

Goh mooi en typerend dat hij teleurgesteld is met zijn vijfde plek, ik vond het opzienbarend goed nog namelijk haha. Anyway een gentleman qua mens en het is een prachtige carriere voor hem geweest. Het ga hem goed.

Krakowic 19 juli 2021 om 12:29

Een vijfde plaats is geen ereplaats. Maar hoe dan ook nog een knap resultaat. Bijzonder beeld om hem en Cavendish na jaren van onzichtbaarheid weer vooraan mee te zien doen.

Aart van Woud 19 juli 2021 om 12:41

Volgens mij wordt elke plek bij de eerste 10 een ereplaats genoemd, dus wat mij betreft wel een ereplaats en een mooie afsluiting van zijn actieve loopbaan.

GroteSmurf 19 juli 2021 om 14:09

Vandaag wil ik wel wereldkundig maken dat het al jaren mijn stille wens is om 1 keer in mijn leven de benen van André Greipel aan te mogen raken.

Erica-de-moeder-van-Niki 19 juli 2021 om 15:53

Ook wel Greipel Grijpen genoemd. Wie droomt er niet stiekem van…

vroege vlucht 19 juli 2021 om 17:05

Hij sluit een mooie carrière af. In de media komt hij altijd over als een fijne persoonlijkheid. Ik ben benieuwd wat hij na zijn carrière gaat doen.

de adelaar 19 juli 2021 om 21:23

Gorilla bedankt voor alle eerlijke sprints!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair