André Greipel deelt sneer uit naar Nacer Bouhanni

zondag 4 mei 2014 om 11:08
Greipel

foto: Sirotti

André Greipel doet zijn beklag over de vele valpartijen dit voorjaar. Volgens de Duitse kampioen ligt het probleem niet bij vluchtheuvels of Tramadol, maar bij de over-mijn-lijk-mentaliteit van sommige (jonge) sprinters. Daarbij moet vooral de Fransman Nacer Bouhanni het ontgelden: ”Hij verwart wielrennen nog steeds met boksen”, vertelt Greipel in De Zondag.

Vroeger
De Duitse kampioen van Lotto-Belisol was dit voorjaar zelf ook slachtoffer van een valpartij. In Gent-Wevelgem kwam hij in de laatste tien kilometer ten val en scheurde daarbij een aantal banden in zijn schouder af. Hij laakt vooral het respect van jonge renners ten opzichte van de ervaren coureurs. ”Als jonge renner dacht ik er gewoon niet aan om een man als Erik Zabel iets in de weg te leggen door onverantwoorde risico’s te nemen. Maar wat ik nu af en toe zie, is echt niet meer normaal. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik de renners die naast me fietsen niet in gevaar breng. Als iedereen dat zou doen, schieten we een heel eind op. Maar nu zie ik gasten opduiken die gewoon nooit remmen.”

‘Bouhanni wilde met me vechten’
Greipel legt de situatie uit aan de hand van een voorbeeld en daarbij speelt de Duitser op de man. Twee jaar geleden zocht hij de confrontatie met FDJ.fr-renner Bouhanni, die ook nu de schietschijf is: ”Ik wees hem op de dingen die hij verkeerd deed. Aanvankelijk op een beleefde manier. Later iets bitser. Hij wou maar niet begrijpen dat een sprinter bepaalde verantwoordelijkheden heeft, omdat hij honderd collega’s achter zich heeft. Op een gegeven moment wilde hij me zelfs te lijf gaan. ‘Vanavond vechten we in het hotel’, zei hij me. Waanzin. Als Zabel of Robbie McEwen me vroeger iets zouden verweten hebben, zou ik nog maar vijf centimeter groot geweest zijn. Vandaag de dag willen ze op je gezicht slaan.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair