Amerikaanse talenten Boswell en Dombrowski naar Sky

maandag 1 oktober 2012 om 11:04

Team Sky

foto: Sirotti

Team Sky heeft de Amerikaanse talenten Ian Boswell en Joseph Dombrowski vastgelegd voor volgend seizoen. Dat maakte de Britse formatie vandaag bekend. Beide jongelingen komen over van de continentale ploeg Bontrager-Livestrong en staan bekend als zeer talentvolle ronderenners.

De 21-jarige Boswell mocht de afgelopen twee maanden al proeven van het profbestaan als stagiair bij Argos-Shimano. Gisteren maakte Argos-manager Iwan Spekenbrink tegenover WielerFlits echter al bekend dat Boswell niet wilde blijven. De jonge klimmer baarde dit seizoen opzien in het beloftencircuit met onder meer een tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik en een vijfde stek in de Tour de l’Avenir. In de zware profkoers Tour of Utah wist hij eveneens als vijfde te eindigen.

Dombrowski maakte zowaar nog meer indruk. Het 21-jarige rondetalent won met groot machtsvertoon de Giro d’Italia U23 en hield zich tussen de profs staande met onder meer een vierde plaats in de eerder genoemde Tour of Utah en nog een vierde plaats in de door Robert Gesink gewonnen koninginnerit van de Tour of California.

Met het aantrekken van Boswell en Dombrowski breidt Sky een vervolg aan de eerder uitgesproken ambitie om de beste rondeploeg ter wereld te worden. Kopmannen Bradley Wiggins en Chris Froome kregen eerder al te horen dat de sterke klimmers Dario Cataldo, Vasil Kyrienka en David Lopez zijn vastgelegd, net als klassiekerrenners Jonathan Tiernan-Locke en Gabriel Rasch. Daar tegenover staat het vertrek van Davide Appollonio, Lars Petter Nordhaug, Juan Antonio Flecha, Thomas Löfkvist, Michael Barry, Jeremy Hunt en hoogstwaarschijnlijk ook topsprinter Mark Cavendish.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair