Amerika begint Olympia’s Tour met zege in ploegentijdrit, Joyce eerste leider

Amerika begint Olympia’s Tour met zege in ploegentijdrit, Joyce eerste leider

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 27 september 2016 om 19:35

De openingsetappe in Olympia’s Tour 2016 is gewonnen door de Verenigde Staten. De Amerikaanse beloften waren in een ploegentijdrit over 18,9 kilometer tien seconden sneller dan Australië. Rabobank werd derde en gaf veertien tellen toe op de winnaars. 

Noren stellen teleur
Om 18.00 begon LottoNL-Jumbo-De Jonge Renner als eerste team aan de ploegentijdrit. Zij zouden uiteindelijk op ruim anderhalve minuut van de winnaars eindigen. Niet veel later startte Luxemburg, op voorhand een van de outsiders voor de dagzege. Zij kwamen echter maar met vier renners aan het vertrek en moesten dus compleet over de finish bollen. Desondanks zetten zij met 21.28 een goede tijd neer. België, Lotto Soudal U23, Denemarken en BMC Development doken onder de tijd van de Luxemburger, toen het woord aan topfavoriet Noorwegen was. Zij starten echter ook maar met vijf renners, waardoor zij uiteindelijk ruim tekort kwamen voor de dagzege. Ze zouden uiteindelijk veertig seconden prijsgeven.

USA vs. The Aussies
De tijd van Lotto Soudal (20.56) bleek een mooie richttijd te zijn voor de overige favorieten voor de dagzege. Vlak na Noorwegen kwam het Tsjechische Klein Constantia aan het vertrek, de opleidingsploeg van Etixx-Quick-Step. Zij deden nog eens twee seconden af van Lotto Soudal U23’s tijd. De volgende selectie die de eindstreep passeerde was Australië, dat op haar beurt weer zeven seconden sneller was dan Klein Constantia. Het leek de winnende tijd te zijn toen Rabobank vier seconden toe moest geven, maar dat was buiten de Amerikanen om gerekend. Zij knalden met een volledig zestal over de meet in Hardenberg en scherpten de tijd van de Australiërs met nog eens tien seconden aan. Colin Joyce kwam als eerste over de streep en mocht de eerste 3M-gele leiderstrui aantrekken.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Piet Lut 27 september 2016 om 19:40

Waarom rijdt USA als nationaal team en niet gewoon als Axeon Hagens Berman?

xistnc 27 september 2016 om 19:43

Prima prestatie van de jonge Rabo’s.

En verder misschien toch maar gewoon een wielerfoto bij zo’n artikel.

heuvelcolombia 27 september 2016 om 19:43

Hadden eigenlijk gewoon Axeon kunnen heten ipv Verenigde Staten (en dus niet Amerika), want daar rijden ze allemaal voor ;)

Jori 27 september 2016 om 20:05

Is er al meer bekend over de toekomst van Neilson Powless? Lijkt me dusdanig wereldtalentje dat je er vroeg bij moet wezen

Piet Lut 27 september 2016 om 20:12

Die blijft gewoon nog een jaartje bij Axeon Hagens Berman volgens PCS

Il Cavaliere 27 september 2016 om 20:33

Ja volgens PCS had Dupont ook al bij Verandas Willems verlengd en nu ineens niet..

On: Knap van de Rabo's. Hopelijk kunnen ze allemaal een contract afdwingen. Klein Constantia valt een beetje tegen, maar doen niet met hun beste renners mee.

horsm 27 september 2016 om 20:55

Prima van de Rabo’s. Wordt dit hun afscheidsrondje?

kelderfan 27 september 2016 om 22:19

Die Rabo’s doen ’t toch duidelijk beter dan bijv. SEG of BMC. Het is gewoon jammer, dat dit team moet ophouden.
Bij die Amerikanen van Axeon rijden ook Colin Joyce en Tyler Williams, die wel de overstap naar WT willen maken.

Hakkie2 28 september 2016 om 08:34

Powless (en Costa) hebben zelf allang in diverse interviews aangegeven dat ze bij Axeon zullen blijven.

Piet Lut 28 september 2016 om 09:27

@Il Cavaliere Ik vermoed dat PCS Dupont weer heeft weggehaald bij Verandas Willems op verzoek van ploeg en renners. Waarschijnlijk hadden ze voor hun beurt gepraat

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone