Ambitieuze Nairo Quintana: “Ik hoop te winnen voor eigen volk”

donderdag 17 januari 2019 om 19:11
Ambitieuze Nairo Quintana: “Ik hoop te winnen voor eigen volk”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana zal zijn seizoen beginnen in Zuid-Amerika. Eerst staat de Vuelta a San Juan op het programma, daarna volgt de Ronde van Colombia. Vooral in die laatste koers wil de 28-jarige klimmer scoren. “Ik ga voor de eindzege”, laat hij weten op de website van de rittenkoers.

Quintana hoopt te winnen voor eigen volk, zeker na zijn tweede plaats van vorig jaar. “Ik wil die oranje leiderstrui dragen en mee naar huis nemen”, is de Movistar-renner ambitieus. Makkelijk zal het echter niet worden, zo beseft Quintana. “Er zijn namelijk enkele lokale favorieten, die erg goed in vorm zijn.”

“We gaan er een show van maken”
“Bovendien kennen zij de laatste beklimming goed”, zo doelt Quintana op de Alto de Palmas, die als scherprechter zal dienen van de laatste etappe van de rittenkoers. “Het zal moeilijk worden om te winnen, maar de vorm is goed. We gaan er een show van maken”, belooft de Colombiaan vuurwerk.

Vorig seizoen kwam Quintana al dichtbij de eindzege, maar moest hij zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot Egan Bernal. Hij eindigde uiteindelijk als tweede, op acht seconden van de renner van Sky. Maar eerst volgt de Vuelta a San Juan, de Argentijnse rittenkoers die van start gaat op zondag 27 januari.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair