Amanuel Gebreigzabhier verlengt met één jaar bij Trek-Segafredo

dinsdag 8 november 2022 om 10:03
Amanuel Gebreigzabhier verlengt met één jaar bij Trek-Segafredo

foto: Cor Vos

Amanuel Gebreigzabhier blijft langer bij Trek-Segafredo. De Eritreeër heeft zijn contract bij het Amerikaanse team met één jaar verlengd. Dat meldt Trek-Segafredo in een persbericht.

Gebreigzabhier kwam in 2021 bij Trek-Segafredo, nadat hij enkele jaren voor NTT Pro Cycling en voorganger Dimension Data had gereden. “Toen ik mijn eerste contract tekende bij Trek-Segafredo, wist ik dat ik in de juiste omgeving was beland om te groeien en te slagen in de WorldTour”, zegt Ghebreigzabhier. “Elke koers voelde ik me onderdeel van het team en waardeerde ik de unieke sfeer hier.”

“Het is dankzij dit gevoel dat ik de laatste maanden in staat ben geweest om te herstellen van de zware valpartij die ik had in de Ronde van Catalonië. Het was een moeilijke periode”, aldus de klimmer, die 2022 nochtans goed begon. Hij werd onder meer zesde in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. “Na een bemoedigend en sterke start van het seizoen, voelde ik dat het moeilijk was om weer honderd procent gezond te worden. De familiariteit van het team, samen met het harde werk van iedereen, zorgden ervoor dat het lukte en ik weer een renner werd.”

Volgend jaar wil Gebreigzabhier, die zijn seizoen afsloot met een 24e plaats in de Veneto Classic, weer een stap zetten. “Het volgende doel is om mijn beste conditie weer terug te krijgen en de groei door te zetten die tijdens mijn eerste twee jaar bij het team ingang is gezet”, vertelt de 28-jarige renner. “Daar wil ik deze winter mee aan de slaag. Ik voel me heel gemotiveerd voor 2023. Ik hoop dat ik een belangrijke rol kan spelen, voor het team en voor mezelf, in de rittenkoersen. De droom is sterk genoeg zijn om een oproep voor de Tour de France te verdienen.”

Volledige potentieel eruit halen
Ghebreigzabhier verdient een langer verblijf bij Trek-Segafredo, vindt ploegmanager Luca Guercilena. “Toen Amanuel bij het team kwam, had hij al een plek in het profpeloton, maar we zagen dat hij nog steeds veel ruimte voor verbetering had. Aan het begin van dit jaar begonnen we deze ontwikkeling te zien, maar toen had hij die spijtige val in Catalonie. Amanuel was heel vastberaden om goed te herstellen en sterk terug te komen.”

“Wij blijven toegewijd om zijn volledige potentieel eruit te halen. En ik blijf geloven dat hij een waardevolle kracht is, vooral in de bergen tijdens rittenkoersen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Marcel de Gendt 8 november 2022 om 13:08

Renner die ik met extra aandacht volg; heb hem een aantal keren ontmoet, hele sympathieke, bijna verlegen jongen. Maar voor zijn vertrek bij NTT absoluut 1 van de betere renners in die ploeg destijds. En natuurlijk 1 van de mooiste namen in het peloton.

Ik ben blij dat hij extra tijd krijgt bij Trek; er zijn al zo weinig Afrikanen in het peloton. Hopelijk kan hij volgend jaar weer aansluiten bij zijn niveau van voor zijn valpartij.

2
Mystieke_Monnik 8 november 2022 om 13:44

offtopic, maar waarom krijgt een dergelijke post een minnetje? Het is toch duidelijk een vriendelijke post van een echte fan?

0
Verweggistan 8 november 2022 om 14:54

Geen idee, misschien zit de vvd fractie ook op WF. :)

-1
Romāns Vainšteins 8 november 2022 om 15:17

Posts krijgen minnetjes omdat ergens bij de redactie het idee ontsproten is dat dit goed is. Ik heb nog geen positieve comment gezien mbt dat duimpjesgeneuzel. Waarschijnlijk ook vanwege de beroerde ‘op saldo’ – uitvoering waarbij een post met -100 vs +100 op dezelfde waarde als 0 ingeschat wordt.

0
Michiel 8 november 2022 om 15:40

Omdat sommigen denken dat Marcel Michelangelo is, en dan volgen de minnetjes geheid, ook bij Beer en Romans zie ik dit regelmatig.

0
Beer 8 november 2022 om 15:48

Ik had recent twee +6-posts! Joepie! ;-)

0
Michiel 8 november 2022 om 15:51

Oh wat een mooie kentering, lol. Lijkt soms wel de ballenbak van de Ikea hier, jengelende kleuters die de ballenbak vol pissen. Enfin, zie het als een plus punt dat je me je zus gunt

0
Maillot à Pois 8 november 2022 om 16:18

@Michiel
Exact. Blijkbaar reageren vele flitsers standaard op WIE iets zegt in plaats van op WAT die dan zegt. Alsof hun volledige wereldbeeld in duigen valt indien ze eens een keer akkoord zouden moeten gaan met Michel/Marcel, Beer of Romans.

2
Romāns Vainšteins 8 november 2022 om 19:35

Overigens valt het met die ‘mooie naam’ flink mee hè. Het is zo ongeveer wat men om 4:15 prevelt in d’Olle Grieze wanneer ze er nog ééntje bestellen willen.

-1
Lo squalo del lago di confine 8 november 2022 om 11:59

Ben benieuwd hoeveel kansen hij voor zichzelf krijgt. Ze hebben daar niet echt meer een uitgesproken Klassementsman…

1
Thoin 8 november 2022 om 13:00

Sjkelmose, Lopez, CIccone en Mollema zullen toch nog naar voren geschoven worden.

0
Lo squalo del lago di confine 8 november 2022 om 15:49

Mollema en Ciccone rijden al jaren voor ritzeges in plaats van klassementen, Skjellmose heeft tot nu toe alleen klassement gereden in kleine koersjes en Lopez is ondertussen al 25 en heeft nog niet echt bewezen dat het de moeite is om een ploeg rond hem te bouwen?

0
Cochise 8 november 2022 om 11:20

Mooi! Konden hem evengoed laten afvloeien na dit jaar in de lappenmand.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone