Amalie Dideriksen de snelste in voorlaatste rit OVO Energy Women’s Tour, Vos derde

zaterdag 16 juni 2018 om 15:21
Amalie Dideriksen de snelste in voorlaatste rit OVO Energy Women’s Tour, Vos derde

foto: Sirotti (archief)

Amalie Dideriksen heeft een nieuwe massasprint in de voorlaatste etappe etappe van de OVO Energy Women’s Tour gewonnen. In de straten van Worcester bleef de Deense renster van Boels-Dolmans onder meer leidster Lotta Lepisto en Marianne Vos voor. Coryn Rivera blijft  in de leiderstrui met nog één dag te gaan.

Een flinke heuvel kregen de rensters in de OVO Energy Women´s Tour te verteren, maar zwaar genoeg om leidster Rivera van haar leiderstrui te ontdoen en een massasprint te voorkomen, leek de etappe op voorhand niet te zijn.

Vroege vlucht ziet Sunweb controleren
Toch zagen drie rensters in het damespeloton hun kansen om de etappe op hun naam door te schrijven door in de vroege vlucht mee te springen. Dit waren Cordon Ragot, Cecilie Utrrup Ludwig en Lotti Becker. Na meer dan anderhalf uur koersen vonden de drie vooraan elkaar pas; het duurde lang voordat Becker een vrijbode van het peloton kreeg en het duurde lang voordat Ragot en Ludwig de aansluiting bij de Duitse konden maken. Meer dan drie minuten kregen zij echter nooit van het peloton, waar Sunweb controleerde.

Aafke Soet probeert en strandt, Dideriksen wint
Op vijf kilometer van de finish was het voor de drie vooraan echter gedaan. Het peloton leek zich neer te leggen bij een massasprint, maar dat was zonder het meerekenen van twee rensters. Aafke Soet, laatst nog winnaar van een rit in de Healthy Ageing Tour, en Zweeds kampioene Sara Penton kozen het hazenpad, maar ook zij konden niet voorkomen dat het een massasprint werd. Daarna stevende het peloton in rap tempo naar de finish, waar Dideriksen de rapste bleek.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone