Pieters de snelste in slotrit OVO Energy Women’s Tour, eindzege is voor Deignan

Pieters de snelste in slotrit OVO Energy Women’s Tour, eindzege is voor Deignan

foto: Cor Vos

zaterdag 15 juni 2019 om 15:12

Amy Pieters heeft de OVO Energy Women’s Tour winnend afgesloten. De renster van Boels-Dolmans was in het Pembrey Country Park de snelste van het peloton voor Leah Kirchmann en Roxane Fournier. Elizabeth Deignan zag haar leiderstrui niet meer in gevaar komen: zij wint de OVO Energy Women’s Tour 2019.

Rumoer in de OVO Energy Women’s Tour! Enkele klassementsrenners toonden zich in de vroege vlucht, maar niemand kon de leiderstrui van Deignan nog bedreigen.

Thomas en Van Dijk bedreiging voor Deignan
Janneke Ensing, Chantal Blaak, Coryn Rivera, Hannah Barnes, Ellen van Dijk, Leah Thomas, Pauliena Rooijakkers, Anna Christian, Grace Brown… dat waren enkele rensters die zich vroeg op de dag toonden door mee te glippen in de vroege vlucht. De meeste van deze dames vormden niet direct een bedreiging voor leidster Deignan, maar toch moest de Britse de voorsprong nauwkeuring in de gaten houden.

Thomas en Van Dijk hadden beiden namelijk ongeveer één minuut achterstand op de leidster en dus mocht de voorsprong niet te ver oplopen. Toch was haar achterstand halverwege koers bijna twee minuten. Een aanval van Thomas op de Black Mountain had daar zeker aan bijgedragen. Na de top bleef zij samen met Rivera, Barnes, Ensing, Brown en Blaak en Van Dijk over.

Ellen van Dijk en Chantal Blaak lieten zich onderweg zien – foto: Cor Vos

Hergroepering volgt, Brown en Quagliotto gaan
Toch bleek deze inspanning voor niets te zijn: met nog dertig kilometer te gaan volgde er een hergroepering, waarna er hard werd doorgereden naar Pembrey Country Park. Daar zouden alleen bonificatieseconden ervoor kunnen zorgen dat Deignan haar leiderstrui kwijt zou raken.

Echter, twee rensters hadden in de laatste tien kilometer als plan de ritzege én de bonificatieseconden nog voor de ogen van de rappe vrouwen weg te kapen. Brown probeerde het andermaal, dit keer kreeg zij Nadia Quagliotto met zich mee. Met een halve minuut voorsprong begonnen zij aan de laatste vijf kilometer, maar het peloton stelde in de slotkilometer orde op zaken.

Pieters de rit, Deignan de wedstrijd
In de sprint was het vervolgens Pieters die met een machtige spurt de overwinning naar zich toetrok. Tweede eindigde Kirchmann, derde Fournier. Zij vormden geen bedreiging meer voor Deignan, waardoor zij de eindwinnares werd.

Het eindpodium van deze OVO Energy Women’s Tour – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

4 Reacties

Brabander 15 juni 2019 om 15:25

Amy wint ook weer eens. Die had toch wel een minder jaar dan het vorige tot nog toe

0
GekkeHenkie 15 juni 2019 om 16:47

Minder gewonnen inderdaad, maar om dit al een minder jaar te noemen, vind ik nogal overdreven.

0
Brabander 15 juni 2019 om 18:13

Als je minder wint, is het toch vrijwel altijd minder goed? Ik heb ook niet ‘slecht’ ofzo gezegd hè. Want dat zou inderdaad klinkklare nonsens zijn

0
Hoebele 15 juni 2019 om 17:01

Wel lekker handig dat Canyon nu ook kiest voor een rood/oranje shirt en zwarte broek, net als CCC, Boels en Sunweb.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone