Amador niet op ploegpresentatie Movistar, Betancur wel

donderdag 19 december 2019 om 13:26
Amador niet op ploegpresentatie Movistar, Betancur wel

Andrey Amador - foto: Cor Vos

Andrey Amador was de grote afwezige tijdens de ploegpresentatie van Movistar in aanloop naar het nieuwe seizoen. De contractperikelen rondom de Costa Ricaan spelen nog altijd. Ondanks een eerder akkoord met Movistar over een contractverlenging, zou hij op weg zijn naar Team Ineos.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Movistar meldde een overeenkomst te hebben met Amador over een nieuwe verbintenis die hem tot eind 2021 bij de ploeg zou houden. In september kwam het nieuws naar buiten dat de Costa Ricaan daar een streep door zou hebben gezet, om naar Team Ineos te gaan.

Volgens de laatste berichten is Amador nog altijd in afwachting van nieuws. Het laatste woord lijkt nu aan de UCI, dat moet bepalen of een transfer van de 33-jarige coureur naar Team Ineos geldig is. Amador gaf recent aan snel duidelijkheid te willen. In afwachting van een besluit was hij dus afwezig bij de ploegpresentatie van Movistar.

Carlos Betancur
Wie er wel bij was, was Carlos Betancur. De Spaanse WorldTour-formatie had nog niet officieel gecommuniceerd dat de Colombiaanse klimmer zou bijtekenen, maar zijn aanwezigheid op de presentatie lijkt een duidelijke bevestiging. De 30-jarige Betancur rijdt sinds 2016 voor Movistar. In april van dit jaar won hij de Klasika Primavera.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cyclinglife 19 december 2019 om 17:01

Wegblijven lijkt me niet handig. Straks moet je door de uci wel voor movistar werken dan helpen dit soort dingen niet mee. Tenminste als hij aanwezig mocht zijn van movistar

0
TomLaser 19 december 2019 om 17:19

Ik was vandaag een rondje fietsen met Andrey om hem te overtuigen naar Jumbo te komen. Geen dank.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone