‘UCI moet uitspraak doen in zaak-Amador’

maandag 2 december 2019 om 08:45
‘UCI moet uitspraak doen in zaak-Amador’

foto: Cor Vos (archief)

Andrey Amador leek ‘gewoon’ bij Movistar te blijven, maar eind september kwamen de geruchten dat de Costa Ricaan een streep had gezet door een mondeling akkoord voor een contractverlenging. De renner zou verkassen naar Ineos, maar de UCI moet nu bepalen waar zijn toekomst ligt.

Op 22 juli kwam Movistar met goed nieuws: de Spaanse ploeg was erin geslaagd om zeven renners, onder wie Andrey Amador, twee jaar langer aan zich te binden. Twee maanden later kwam echter aan het licht dat de ervaren klimmer toch liever kiest voor een nieuw avontuur bij Team Ineos. Mogelijk ligt de ruzie tussen Movistar-baas Eusebio Unzué en rennersmakelaar Giuseppe Acquadro ten grondslag aan deze transfer.

Unzué heeft zijn team voor volgend seizoen vrijwel rond, maar wacht nog af wat er met Amador gebeurt. Nu de Costa Ricaan in theorie een contract heeft bij twee teams moet de UCI bepalen waar zijn toekomst ligt, meldt de Spaanse krant Diario de Navarra (in Navarra heeft Movistar haar hoofdkwartier). Van dat besluit hangt tevens af of Movistar het contract van Carlos Betancur uiteindelijk verlengt, of niet.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Vinyakke 2 december 2019 om 09:59

Had hij nu een contract getekend bij Mobistar of gewoon een mondeling akkoord? Ik veronderstel dat Movistar liever een regeling treft dan een renner verplicht te blijven. In het andere geval is betancur het kind van de rekening. Benieuwd wie hem zal oppikken…

0
nickdt 2 december 2019 om 10:33

Mondeling akkoord is ook bindend.

0
Panache 2 december 2019 om 17:44

In Nederland ja. Maar dat mondelinge akkoord is niet in Nederland gegeven. Misschien was het Spanje, misschien was het wel via de telefoon vanuit Zuid-Amerika.

0
Scott Sunderland 2 december 2019 om 10:03

Dus als Amador moet blijven kan Betancur het schudden ? Betancur zou trouwens naar de Emiraten gaan, maar dat ging uiteindelijk ook niet door. Betancur heeft hopelijk een plan B. Of C in dit geval. Ze zitten in ieder geval niet meer te springen om hem bij Movistar. Dus of je daar überhaupt wil blijven.

0
Marco Willems 4 december 2019 om 09:53

Best knap als je een streep kunt zetten door een mondelinge overeenkomst. Zou een fikse aderlating zijn voor Movistar. Echt een topknecht die je in TTT’s goed kunt gebruiken, op het vlakke is het een machine en gaat graag mee in de kopgroep om dan daarna te werken voor zijn kopmannen. Kan meerdere grote rondes goed verteren en belandde al eens in het roze doordat hij altijd kort in het klassement staat na een ITT, had dit jaar ook dagen erin kunnen rijden als hij mocht van de leiding.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone