Amador nog steeds in onzekerheid: “Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt”

zaterdag 14 december 2019 om 19:15
Amador nog steeds in onzekerheid: “Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt”

foto: Cor Vos

Andrey Amador weet nog steeds niet of hij volgend jaar voor Team Ineos of voor Movistar uitkomt. De Costa Ricaan is nog steeds in afwachting van een uitspraak van de UCI. “De tien jaar die ik voor Movistar heb gereden, zullen me altijd bijblijven. Ik heb nu gewoon verandering nodig. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt”, aldus Amador. 

“Natuurlijk wil ik naar Team Ineos. Nu de situatie zo onzeker is, heb ik even nieuwe lucht nodig en nieuwe doelen”, vertelt de coureur in gesprek met Ciclo21. “Team Ineos is het beste team ter wereld sinds Team Sky. Ze hebben bijgedragen aan een grote technologische vooruitgang in de wielersport. Ze hebben een revolutie in het wielrennen veroorzaakt.”

Movistar maakte in juli bekend dat de 33-jarige Amador had bijgetekend bij de Spaanse WorldTour-formatie, maar eind september kwam naar buiten dat de Costa Ricaan een streep had gezet door het mondelinge akkoord en naar Team Ineos zou vertrekken. Sindsdien verkeert de coureur in onzekerheid.

Dit artikel delen:

2 Reacties

VerstandOpNul 14 december 2019 om 21:29

Zou hij snappen dat Sky en Ineos eigenlijk hetzelfde team zijn, maar met een andere sponsor?
Na Carapaz en Sosa weer zo’n opzichtige broodrenner.. het zij ze gegund hoor, daar niet van..

0
Cyclinglife 14 december 2019 om 22:58

In de zaak van aert had de UCI heel snel beslist dat hij tijdelijk bij een andere ploeg mocht rijden tot het vonnis gesteld werd. Dit lijkt me van buitenaf een makkelijkere beslissing, er is getekend/(bewezen) mondelinge overeenkomst of niet met movistar. Begrijp dus niet waarom dit zo lang duurt.
@Redactie wat gebeurd er als er op 1 januari nog geen duidelijkheid is gegeven door de uci, voor wie zal/moet hij rijden dan?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone