Alvaro Hodeg breekt onderarm, schouder en ribben bij val in Tour de l’Eurométropole

zaterdag 5 oktober 2019 om 21:46
Alvaro Hodeg breekt onderarm, schouder en ribben bij val in Tour de l’Eurométropole

foto: Cor Vos

Update

Álvaro Hodeg is lelijk ten val gekomen in de Tour de l’Eurométropole. De Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step leek de laatste bocht niet te kunnen houden en knalde vol op de uitstekende voetjes van een dranghek. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat de verwondingen zijn, is voorlopig nog niet bekend.

Hodeg botste met hoge snelheid op de dranghek. Op de televisiebeelden was duidelijk te zien dat van zijn voorwiel nog weinig over is. Zijn teamgenoten keerden na het passeren van de finish meteen om om poolshoogte te nemen. De 23-jarige sprinter was twee dagen geleden nog succesvol in de Sparkassen Münsterland Giro, een Duitse 1.HC-koers, waar hij Pascal Ackermann en Tim Merlier versloeg.

De winst in Tour de l’Eurométropole ging verrassend naar Piet Allegaert.

Dit bericht wordt aangevuld zodra er meer nieuws bekend is.

Update 21:46: Hodeg breekt verschillende botten

Deceuninck-Quick Step heeft in een persbericht een update gegeven over de toestand van Hodeg. De Colombiaan houdt aan zijn zware valpartij een gebroken linkeronderarm, een gebroken rechterschouder en twee gebroken ribben over. “Na zijn val in de slotkilometer werd Alvaro Hodeg afgevoerd naar het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat hij zijn linkeronderarm, rechterschouder en twee ribben gebroken heeft”, meldt zijn ploeg.

“Zondag zal hij in België geopereerd worden aan zijn schouder. Alvaro blijft vannacht uit voorzorg in het ziekenhuis wegens een mogelijke hersenschudding. Hij is stabiele en in comfortabele staat.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Franco Ballerini 5 oktober 2019 om 17:25

Was inderdaad een rotsmak. Wel leuk voor TSV dat ze deze pakken.

Oblomov 5 oktober 2019 om 17:39

Als die Steimle gewoon de sprint aantrekt in plaats van die idiote aanval te plaatsen, komen ze nooit met zo'n noodvaart die bocht uit vliegen en hoeft Hodeg niet naar het ziekenhuis. Met Jakobsen twee weken geleden ook al zo raar gekoerst. Zorg gewoon voor een sprint als je met één van die jongens aan de start staat.

EddyB1958 5 oktober 2019 om 18:04

Als je zag waar de fiets van Hodeg lag, niet te begrijpen dat er niemand anders viel.

xistnc 5 oktober 2019 om 18:13

Dat filmpje heeft weinig zin, het begint na de val van Hodeg.

Polleke 5 oktober 2019 om 19:39

SHij knalt gewoon de hekken in… daar hebben de ‘pootjes’ weinig schuld aan…

Jasper11 5 oktober 2019 om 20:12

Ik zou even de goede en complete TV-beelden bekijken. Ondanks dat je als ploeg verschillende tactieken kan toepassen in de laatste km, mogen er in die laatste bocht gewoon nooit maar dan ook nooit zulke hekken staan. En elke keer gebeurd het nog weer. Ongelooflijk dit.

Polleke 5 oktober 2019 om 21:53

Bedankt voor de tip Jasper, heb het nog een keer bekeken en hij knalt nog steeds recht de hekken in… of die daar nu stonden zonder poten of met poten of met wat voor systeem dan ook…gewoon in de hekken geknald….

Nelson 5 oktober 2019 om 22:25

@Polleke Klopt helemaal. Trouwens, die hekken staan al honderd jaar op alle koersen en er heeft nooit een haan naar gekraaid.

Barry Batsbak 5 oktober 2019 om 22:37

Eens met Polleke. Het parcours is wat het is. Als iemand in een bergrit de bocht mist en rechtdoor de diepte in dondert, gaan we in het vervolg ook geen bergritten meer schrappen. Soms heb je gewoon pech. Vandaag had Hodeg pech.

john 6 oktober 2019 om 08:38

Als die gasten van deze ploeg vallen is het de schuld van hekken en collega,s . Nooit zijn zij het schuld

EddyB1958 6 oktober 2019 om 11:23

Dus dit mag wel telkens opnieuw, adelaar van Antwerpen?

JayJay 6 oktober 2019 om 09:35

@john belachelijke opmerking

H Jetten 6 oktober 2019 om 11:17

Op de eerste plaats laat de oortjes niet meer toestaan, want hierdoor is het toch maar steeds dringen om vooraan te komen voor de sprinters. Laat ze nu ook eens zo sportief zijn en de renners die de koers maken het ook mogen afmaken. Dan krijg je dat gedrang niet meer en zijn er hopelijk ook minder valpartijen. Ik vind er helemaal niets aan die sprinten.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair