Als een rockster: wereldkampioen Van der Poel razendpopulair onder Franse wielerfans
foto: Cor Vos
zondag 3 september 2023 om 11:35

Als een rockster: wereldkampioen Van der Poel razendpopulair onder Franse wielerfans

Mathieu van der Poel maakt vandaag in de Bretagne Classic zijn officiële debuut als wereldkampioen en dat is niet onopgemerkt gebleven. De kersverse wereldkampioen moest voor de start heel wat handtekeningen uitdelen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat Van der Poel populair is in zijn ’tweede thuisland’ Frankrijk, is geen verrassing. Maar de renner van Alpecin-Deceuninck werd voor de start van de Bretagne Classic als een ware rockster behandeld door de vele dolenthousiaste (Franse) wielerfans.

Voor de ploegbus van Alpecin-Deceuninck was het dringen geblazen voor een handtekening of selfie met de wereldkampioen.

Om de periode tussen het WK wielrennen en het aankomende veldritseizoen te overbruggen, heeft Mathieu van der Poel gekozen voor nog zeven wedstrijden dit najaar. Te beginnen vandaag in de Bretagne Classic Ouest-France, oftewel de GP de Plouay.

Wat verwacht Van der Poel eigenlijk van de Franse koers? “Aanwezig zijn als wereldkampioen is de hoofdreden. Specifieke doelen zijn er niet echt, maar er zal hopelijk nog wel ergens een appel uit de kast rollen (onverwachte meevaller of geluk hebben, red.)”, liet ploegleider Christoph Roodhooft eerder deze week weten.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
3 september 2023 12:54
@ Romans, ik vind dit juist wel leuk om te lezen. Even wat anders dan al het normale nieuws tussendoor. Mogen ze van mij blijven doen
3 september 2023 11:43
Zwarte broek. Goede keuze :)
3 september 2023 14:25
Eens met De Tank.

Ik vind de ik opmerking van het tweede thuisland wel bijzonder. Nederland is dan z'n derde thuisland?
3 september 2023 16:16
Tank heeft gelijk, best leuk om te lezen
3 september 2023 14:09
GRATIS TE ZIEN OP https://cycling.today/
3 september 2023 14:21
Ik zit naar de wedstrijd te kijken, maar waar is het commentaar?
3 september 2023 14:10
Wat? De koers zelf of die zich vergapende Fransen? Blijf netjes on topic.
3 september 2023 12:23
Dit is nou typisch zo’n voorbeeld van nutteloos artikeltje waar de overzichtelijkheid en daarmee de site verloren gaat. Plemp dit soort reutelpraat over bekende koppen gewoon in 1 ellenlange facebookachtige draad waar de mensenkijkers onder ons hun ei kwijt kunnen.

Reacties zijn gesloten.