Alpecin-Deceuninck met Mathieu van der Poel in Izegem Koerse

woensdag 7 september 2022 om 12:06
Alpecin-Deceuninck met Mathieu van der Poel in Izegem Koerse

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel zal donderdag in actie komen tijdens Izegem Koerse, zo heeft zijn ploeg Alpecin-Deceuninck laten weten via social media. De Nederlander hoopt in de nationale profkermiskoers weer wat extra wedstrijdprikkels op te doen richting het WK in Wollongong, Australië.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel hoopt over iets minder dan drie weken een gooi te doen naar de wereldtitel, maar kent een atypische aanloop richting de mondiale titelstrijd. Voor Van der Poel was het geen optie om via de Canadese klassiekers of de Tour of Britain toe te werken naar het WK, aangezien zijn ploeg er niet aan de start staat. De 27-jarige renner hoopt zich nu via een andere, alternatieve weg klaar te stomen voor de wegkoers in Wollongong.

De coureur van Alpecin-Deceuninck reed na zijn opgave in de Tour de France nog maar twee koersen: de Druivenkoers en de Stadsprijs van Geraardsbergen. Die laatste koers wist hij winnend af te sluiten. In Izegem Koerse, een nationale profkermiskoers in het West-Vlaamse Izegem die sinds 1968 wordt georganiseerd, hoopt hij weer wat extra competitieritme op te doen.

Zijn ploeg rekent donderdag ook op David van der Poel, Dries De Bondt, Simon Dehairs, Ayco Bastiaens, Edward Planckaert, Guillaume Van Keirsbulck, Senne Leysen en Julien Vermote. Vorig jaar ging de zege naar Gerben Thijssen, voor Lionel Taminiaux en de Noor Torstein Traeen.

Dit artikel delen:

24 Reacties

debarreman 7 september 2022 om 13:27

En direct na afloop nog een trainingsrit van 100 km om de wk-afstand na te bootsen.

2
Robin van Wijlick 7 september 2022 om 12:10

Zijn voorbereiding op het WK is er wel eentje van “Nog een extra kermiskoers kan geen kwaad”, maar of je er daarmee gaat komen.

1
Martino87 7 september 2022 om 12:18

De laatste jaren is toch wel bewezen dat de noodzaak van het rijden van wedstrijden om in topvorm te raken niet overdreven moet worden.

2
Cornelius 7 september 2022 om 12:20

Kermiskoers in Québec of kermiskoers in Izegem zal niet zo veel verschil maken?

2
Tool 7 september 2022 om 12:20

Als er één iemand die dat zou kunnen is het Mathieu vd Poel wel. Hij heeft vaker afwijkende voorbereidingen gehad. Hij doet alleen mee aan het WK mee, als hij kansen ziet. Ik schrijf ‘m op!

0
Stabanger 7 september 2022 om 13:41

dit is het parcours in Izegem
ze doen ‘m 18x keer
misschien lijkt het wat op Wollogongong
https://www.izegemkoers.be/wedstrijdinfo

1
Massimo Bataille 7 september 2022 om 15:04

Als iemand van daar afkomstig,
de 2 bruggen op het parcours zorgen voor de enigste hoogtemeters.
Nu kan deze wel eens lastig zijn na een avondje stappen, maar voor een prof is dit geen probleem natuurlijk.

Al zag ik toch een hoop renners zwoegen tijdens het BK tijdrijden vorig jaar, maar dan moesten ze wel van bijna stilstand de brug op.

0
Ruud Brouwer 8 september 2022 om 10:02

U moet vanavond eens naar het gemiddelde kijken waarmee ze rijden….in de vorige “kermiskoers” was dat 50 km /u. In dit soort ongecontroleerde koersen wordt er enorm hard gereden, want ze vliegen er allemaal vanaf het begin in, zeker als een MVDP meerijdt. Echter rijdt Quick step ook met een goede ploeg mee. Dus onderschat dit soort koersen niet! Of hij nu in Canada rijdt of hier, het scheelt een jetlag! Het gaat om de vorm te behalen en dat kan hier prima. Vorige keer reed hij nog 90 km naar huis, waardoor hij bijna de 260 km aantikte! Grappig de negatieve reacties van mensen die niks van trainingsopbouw weten!

1
Westland95 7 september 2022 om 12:29

Waarom gaat hij niet eens wat fatsoenlijke koersen rijden?

1
Ruud Brouwer 8 september 2022 om 10:04

Welke zijn er nu dan? Canada houdt precies hetzelfde in, echter zal Jumbo wel een flink startgeld krijgen. Quickstep rijdt deze “kermiskoers”ook mee…met een gemiddelde van 50km U….

1
Deel Koeper 7 september 2022 om 14:06

Ah, de hoogvorm halen zonder echt te koersen. De tactiek die tussen Giro en Tour ook al succesvol bleek.

Ik ga eens gokken en zeggen dat deze tactiek niet van Moerenhout komt, maar van de heldere geesten van Alpecin.

1
Pol 7 september 2022 om 16:18

Vanmorgen een rondje westBrabant gedaan. Achter het vliegveld Woensdrecht een laag vliegend vliegtuigje dacht ik. Maar nee het was Mathieu van der Poel. Ik denk toch 50 K.M per uur.

1
Asje Menou 8 september 2022 om 13:40

Stond er een beetje wind of wat het in de luwte?

0
Mooie Sjors 8 september 2022 om 13:49

Woow, víjftig??

0
Stabanger 7 september 2022 om 13:14

op 3 weken van Canada naar Australië lijkt me best kut
tenzij je goed om kan met jetlag

maar hij had toch wel de Tour of Britain kunne rijden?

0
Robin van Wijlick 7 september 2022 om 15:14

Het probleem is dat Alpecin ook daar niet aan de start staat. En dat Canada wordt ook niet zomaar gedaan door veel renners hoor.

0
Romāns Vainšteins 7 september 2022 om 13:31

Je zal hier maar tegen een clown opbotsen en Wollowonga missen. Dapper maar verre van risicoloos voortraject richting het hoofddoel.

0
Mooie Sjors 7 september 2022 om 13:40

Ik zie niet zo goed in wat er nu net dapper is aan je klaarstomen via kermiskoersen? Om te tonen dat hij zelfs via die weg het kan? :D Of moeten er bepaalde instanties wat vermeden worden bij een kort en intensief preparatietraject dat leidt tot supervorm….?

Sorry ik ben wat in de war geloof ik sinds die berichten na de fake lekke band van gisteren. Lezen jullie mee @Scientology? Van waar komen die stemmen?

1
Koersmaniak 7 september 2022 om 16:42

Alpecin, de ploeg die volgend seizoen WorldTour wordt biedt zijn grote uithangbord een interessant traject van kermiskoersen als voor zijn grote Doel van het najaar. Terwijl ze overal startrecht hebben.

Ik ben al benieuwd naar de planning voor het WK: hoeveel uur voor de start reist mvdp dit keer af? Op de Spelen hadden ze ook een geniale planning.

0
Eroba 7 september 2022 om 17:15

Hij doet niet mee omdat zijn ploeg er niet aan de start staat. Waarom staat zijn ploeg er niet aan de start dan?

0
Asje Menou 8 september 2022 om 13:40

Omdat ze de Vuelta rijden?

0
Eroba 7 september 2022 om 17:15

Hij doet niet mee omdat zijn ploeg er niet aan de start staat. Waarom staat zijn ploeg er niet aan de start dan?

0
Mooie Sjors 7 september 2022 om 12:33

Ik zit even te denken, en gezien de wilde theorieën van de afgelopen 24u drop ik hem gewoon… Geen idee te gek toch hier?

Wat is de kans dat Van der Poel op dit moment niet in de vorm is om mee te spelen voor de regenboogtrui, maar wel als stok achter de deur voor Mollema en Van Baarle zal worden ingezet? Met andere woorden: in de voorbereiding zich niet meten met andere favorieten omdat dan duidelijk is dat hij tekortschiet momenteel, maar in Wollongong met zijn aanwezigheid wel types als Van Aert proberen lam te leggen? En zo goodwill kopen bij de andere Nederlandse kopmannen voor de komende jaren als hij wel nog eens de vorm heeft voor winst?

Far out, man! Goed spul dat ik uit Nederland heb meegenomen. :D

-3
Fast Freddy 7 september 2022 om 12:49

Haha, neem er nog één, maar wel met mate(n)

1

Headlines

Populair

Materiaalzone