Alpecin-Deceuninck is klaar voor Volta ao Algarve en Ruta del Sol
Dries De Bondt - foto: Cor Vos
dinsdag 14 februari 2023 om 14:29

Alpecin-Deceuninck is klaar voor Volta ao Algarve en Ruta del Sol

Alpecin-Deceuninck heeft zijn selecties bekendgemaakt voor de Volta ao Algarve en de Ruta del Sol. In de Portugese meerdaagse rekent de formatie onder meer op Quinten Hermans en Xandro Meurisse. Dries De Bondt en Stefano Oldani zijn dan weer in het oog springende namen voor de Ruta del Sol.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Deceuninck begint, bij gebrek aan een echte kopman voor het klassement, met een vrijbuiterscollectief aan de Volta ao Algarve (15-19 februari). Hermans en Meurisse zijn wellicht in staat om een goed klassement te rijden, maar zullen misschien eerder op jacht gaan naar een etappezege. Met Jimmy Janssens, Kristian Sbaragli, Tobias Bayer en Nicola Conci heeft de ploeg echter nog meer opties. Timo Kielich is de zevende en laatste renner binnen de selectie.

In de Ruta del Sol (15-19 februari) zal de Belgische formatie het ook op de aanval gooien, met renners als Dries De Bondt, Stefano Oldani en de beloftevolle Fransman Axel Laurance. Die laatste komt (dit jaar nog) uit voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck, maar mag in niet-WorldTour-koersen meedoen met de hoofdmacht.

Laurance en Lionel Taminiaux zijn op papier misschien wel de snelste renners binnen de selectie, maar zullen maar weinig sprintkansen krijgen. Alexander Krieger, Samuel Gaze en Ayco Bastiaens vervolledigen de selectie.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2023 17:02
Veel redelijk onbekende namen, wellicht kunnen ze verrassen zoals met Bayer.

Reacties zijn gesloten.