Almeida ziet kansen op Jebel Hafeet: “Het gat met Pogacar is klein”

maandag 22 februari 2021 om 16:41
Almeida ziet kansen op Jebel Hafeet: “Het gat met Pogacar is klein”

João Almeida heeft een goede uitgangspositie gecreëerd voor zichzelf in aanloop naar de eerste bergetappe van de UAE Tour. De kopman van Deceuninck-Quick-Step is na een sterke tijdrit de naaste belager van klassementsleider Tadej Pogačar, op vijf seconden achterstand. “Ik sta in een geweldige positie”, aldus Almeida.

Met een zesde plaats in de daguitslag gaf de Portugees slechts zes seconden toe op Pogačar, toch wel de topfavoriet om de UAE Tour te winnen. In het klassement is het verschil maar vijf tellen in het voordeel van de Sloveen. “Ik heb een goede tijdrit gereden, daar kan ik heel blij mee zijn. Het was kort maar heel krachtig, ik wist niet wat ik ervan moest verwachten”, legt Almeida uit.

Almeida keek met een schuin oog al naar het klassement. “Het ging om die tijdsverschillen, en het gat tussen Pogačar en mij is best wel klein. We staan heel dicht bij elkaar en ik sta in een geweldige positie voor de koninginnenrit”, aldus de talentvolle klimmer. “Maar ik heb Jebel Hafeet nog nooit gereden. Dat is een klein nadeel, maar gaat niet veel verschil maken.”

Al met al kijkt Almeida uit naar de strijd op Jebel Hafeet van dinsdag. “Het gaat sowieso niet makkelijk zijn. We hebben ook nog een lange dag voor de boeg, voordat we de klim bereiken. Laten we op het beste hopen”, blikt hij vooruit.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 22 februari 2021 om 16:54

Ik vind Pogacar geweldig, maar zou het tevens heel mooi vinden als Almeida hem weet te kloppen.

Wheely 22 februari 2021 om 17:43

Ben het daar helemaal mee eens. Pogačar is een fenomenale renner maar ik juich voor Almeida morgen.

vincenzo 22 februari 2021 om 21:41

Pfff. Pogacar rijdt Almeida naar huis bergop. Almeida mag al blij zijn als hij Yates afhoudt. Pogi heeft zich gefixeerd op dit rondje in het land van zijn sponsor.

Marco Willems 22 februari 2021 om 17:53

Vrees toch dat deze strijder morgen niet sterk genoeg is tegenover de aanvaller Pogacar.
Dat het zo uit elkaar ligt in het klassement zal er waarschijnlijk wel voor zorgen dat we een separate strijd om de ritwinst krijgen

Max1 22 februari 2021 om 21:46

Dit was natuurlijk een korte explosieve tijdrit, iets wat Almeida sowieso perfect ligt.
Ik verwacht toch wel dat Pogacar een klasse sterker is bergop.

Frank V 22 februari 2021 om 22:10

Als die quotes maar niet verkeerd vertaald worden in het Abu Dhabies. Die zien we anders nooit meer terug.

Headlines

Materiaalzone

Populair