Almeida tevreden over tijdrit en Giro: “Hopelijk is dit alleen nog maar het begin”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 mei 2023 om 18:59

Almeida tevreden over tijdrit en Giro: “Hopelijk is dit alleen nog maar het begin”

João Almeida eindigde in de klimtijdrit naar Monte Lussari als derde. Op die plaats zal hij de Giro d’Italia – als er niets geks meer gebeurt – ook afsluiten. “Ik denk dat dit heel goed is, ik heb mijn doel bereikt”, zei de Portugees tegen Eurosport.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb ook nog een rit gewonnen”, memoreerde Almeida aan rit zestien naar de Monte Bondone. “Ik ben heel tevreden en kijk vooruit naar de toekomst. Hopelijk is dit alleen nog maar het begin.”

Hoe heeft Almeida de tijdrit aangepakt? “Ik probeerde een goede inspanning te doen en mezelf niet op te blazen. Ik denk dat ik een goede klim heb gedaan, waarbij ik elke kilometer beter werd. Ik ben heel tevreden. Primoz was gewoon ongelofelijk.”

Hoe heeft Almeida de strijd tussen Thomas en Roglic om het roze ervaren? “Ik had wel verwacht dat ze sneller zouden zijn dan mij. Ik heb denk ik twintig seconden in de hot seat gezeten, dus ik kon er niet echt van genieten”, lachte de kopman van UAE Emirates. “Maar ik ben blij met het resultaat. Ik kijk nu uit naar morgen en een goede rustperiode daarna.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2023 21:19
Supercoureur die het kopmanschap aan kan. Nu met podium en een toprit weer een stap verder gekomen richting wat hij echt wel kan: de giro en/of vuelta winnen.

Hoop dat hij ook aankomend jaar hier weer aan de start staat.
  27 mei 2023 21:28
  Volgens mij werd hij voor volgend jaar aangewezen als meesterknecht van Pogacar in de Tour. Als Pogacar de Tour gaat doen, ik zie hem best een jaar de Giro en Vuelta doen om zijn palmares op te vrolijken
  27 mei 2023 21:32
  Almeida werd helemaal nooit aangewezen als meesterknecht.
  27 mei 2023 21:44
  Het is hem wel eens gevraagd voor dit jaar en toen zij hij iets in de trend van ' dit jaar niet maar volgend jaar ben ik er toe bereid en zie ik het wel'
  27 mei 2023 22:10
  Volgens mij is hij als knecht niet zo interessant, als medekopman is het een gevaarlijke. Laat hem inderdaad maar lekker zijn eigen plan trekken in Giro en Vuelta.

Reacties zijn gesloten.