Almeida grote verliezer vierde rit Giro d’Italia: “Het was mijn dag niet”

woensdag 12 mei 2021 om 12:29
Almeida grote verliezer vierde rit Giro d’Italia: “Het was mijn dag niet”

foto: Cor Vos

João Almeida lijkt zijn klassementsambities na de vierde etappe van de Giro d’Italia al te kunnen opbrengen. De Portugees verloor meer dan vier minuten op de andere favorieten en hij kukelde dan ook uit de top van het klassement. “Het was mijn dag niet”, kijkt hij op Instagram gelaten terug op de zware etappe naar Sestola.

Almeida reed vorig jaar twee weken in de roze trui en de Portugees werd knap vierde in het eindklassement van de Ronde van Italië. Na de vierde etappe van de Giro lijkt een herhaling ver weg. De 22-jarige Portugees zien we in het klassement terug op plaats 42, op dik vier minuten van Aleksandr Vlasov, voorlopig de hoogst geklasseerde ronderenner.

“Het was mijn dag niet, maar het is altijd een plezier om deel uit te kunnen maken van deze groep. Ik heb me toch geamuseerd”, stelt Almeida. “Het is nog ver tot Milaan en ook dit is wielrennen: soms gaat het goed, soms helemaal niet. Bedankt aan iedereen die me ook in de moeilijke momenten steunt.”

Lees ook: Remco Evenepoel beperkt schade: “Lang geleden dat ik die korte en intense inspanningen deed”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Poeksel 12 mei 2021 om 12:36

“Wielerliefhebbers in België zagen het allemaal aankomen: de ineenstorting van de Portugese wielrenner Joao Almeida (22) van de Belgische ploeg Deceuninck-Quick-Step. Hij verloor gisteren ruim vijf minuten. De Belgen wijzen op de geringe leeftijd van de Portugees.”

https://speld.nl/2021/05/12/belgen-zagen-ineenstorting-joao-almeida-aankomen-veel-te-jong-voor-kopmanschap/

Jori 12 mei 2021 om 12:40

Haha nice. Sneu natuurlijk voor die jongen, gelukkig al geweldige giro gehad vorig jaar, maar dit soort satire is wel prachtig

Wheely 12 mei 2021 om 13:06

Heerlijk dit.

Panache 12 mei 2021 om 13:42

Onderuitgezakt op de bank zapt Erwin Vorstermans langs Eurosport. Er is een herhaling bezig van de derde etappe in de Ronde van San Juan, en Erwin kiest onmiddellijk partij voor een renner van wie hij nog nooit heeft gehoord.

Hopelijk kan Evenepoel het volhouden, denkt Erwin met een blik op de tussentijden van Alaphilippe en Conti. Niet veel later blijken beide renners toch sneller dan de Belg. Balen, vindt Erwin.

Hij zapt verder en heeft bij de herhaling van Masterchef Australia al snel een voorkeur voor Brett.

klootje kriekeljon 12 mei 2021 om 14:21

Helemaal goud dit ja.

Victor S 12 mei 2021 om 12:51

Regen en Kou liggen hem niet, daar had hij bij die ene MvdP etappe in de Tireno ook last van en dat gaf hij achteraf ook toe. Misschien is dit beter zo, hopelijk kan hij een dagje vliegen en een etappe pakken en zo zijn eerste overwinning op zijn naam zetten.

Romāns Vainšteins 12 mei 2021 om 12:59

Tour en Vuelta zijn ook prima koersen om je als meesterknecht/kopman op te richten.
Evenepoel daarentegen lijkt kloteweer als vlieggewicht wel redelijk te doorstaan trouwens.

Cochise 12 mei 2021 om 13:07

Vraag me bij zo’n berichten altijd af in hoeverre ze dat zelf schrijven. Je komt als kopman naar de Giro, verliest in de eerste bergrit 4 minuten maar je bent wel “blij dat je deel uitmaakt van de leuke groep”. Kan me niet voorstellen dat hij naar de Giro kijkt als was het een ponykamp…

Michelangelo 12 mei 2021 om 13:41

Die is gewoon bang dat ie door ome Patje in de vrachtwagen wordt gegooid en naar huis gebracht…

Wie weet is er een plekje bij Trek. Die zien de ronde ook altijd als chiro-kamp (aldus ene Tom B).

Grand Nagus 12 mei 2021 om 13:29

eerste zin: opbrengen, moet opbergen zijn

Pietspeed 12 mei 2021 om 13:42

Welnee, niets grote verliezer. Die heeft allang, met einde contract, begrepen dat ie moet knechten voor Evenepoel. Waarom zou hij dan z’n… ervoor af draaien om te kijken wie kopman zou zijn. Hij heeft al bewezen dat hij geen eendagsvlieg is.

antilek 12 mei 2021 om 15:49

Laten ze Eugene de Wilde maar eens een kans geven.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair