Gougeard pakt eindzege Circuit Cycliste Sarthe, Riesebeek derde

vrijdag 12 april 2019 om 15:53
Gougeard pakt eindzege Circuit Cycliste Sarthe, Riesebeek derde

Alexis Gougeard - foto: Cor Vos

Alexis Gougeard heeft het Circuit Cycliste Sarthe op zijn naam geschreven. In de laatste etappe, die werd gewonnen door Andrea Vendrame, verdedigde de Fransman zijn leiderstrui met succes. Naast Gougeard en Quentin Pacher mocht Oscar Riesebeek het podium op voor de derde plaats.

Vandaag stond alweer de slotetappe van het Circuit Cycliste Sarthe op het programma. De Franse koers sloot af met een heuvelachtige rit van 183 kilometer rond Sillé-le-Guillaume, die bestond uit een aanloop van honderd kilometer gevolgd door zes plaatselijke ronden van twaalf kilometer. Of iemand Alexis Gougeard nog uit de leiderstrui kon rijden, was vooraf de hamvraag.

Zeven renners in de aanval
Vanuit de start werd er meteen aangevallen, onder meer door Ramūnas Navardauskas en Otto Vergaerde. Ze pakten een kleine voorsprong, maar raakten nooit helemaal uit de greep van het peloton. Nog in de eerste vijftien kilometer werden ze weer teruggepakt. Zeven andere renners hadden even later meer succes.

Nicolas Baldo, Romain Combaud, Anthony Delaplace, Kevin Deltombe, Juan Felipe Osorio, Benjamin Thomas en Philipp Walsleben sloegen de handen ineen en reden lange tijd twee minuten voor het peloton uit. Pas toen de renners de zes plaatselijke ronden waren opgedraaid, kreeg het peloton de zeven vluchters weer in het vizier.

Van der Poel test de benen
In de tweede koershelft wisselde het wedstrijdbeeld van ronde tot ronde. Ook Mathieu van der Poel testte daarbij even de benen. De winnaar van de openingsrit was na drie dagen afgezakt naar de tiende plek op 1:24 van leider Gougeard, maar toen de kopgroep binnen schootsafstand was maakte de nationale kampioen de oversteek.

Even hing een sensatie in de lucht, maar de ploegmaats van Gougeard lieten zich niet verrassen. Uiteindelijk ging vroege vluchter Combaud samen met Jimmy Janssens, Kévin Ledanois en Andrea Vendrame de laatste ronde in. Vendrame en Ledanois waren de sterksten, waarna de Italiaan zich de snelste toonde in een sprint-met-twee.

Dit artikel delen:

6 Reacties

sven241 12 april 2019 om 15:53

MvdP nog even goed de benen getest voor de aankomende wedstrijden.

luukje1100 12 april 2019 om 17:10

Edit redactie: Eens, aangepast

thijs1984 12 april 2019 om 18:19

Roompot 5 man in 1e pelotonnetje.in de breedte zit het hier wel goed, maar verzilveren blijkt toch lastig.

Mwielerfan 12 april 2019 om 20:35

Navardauskas in een koers verslag, mooi

Wheely 12 april 2019 om 20:52

Mooi podium voor Oscar en een lekkere top 10 in het AK nog voor Matje.

Grobbel 12 april 2019 om 23:50

37 renners die t.o.v. gisteren de uitslag niet meer hebben gehaald, waardoor er slechts 54 in het eindklassement zijn opgenomen. Ook wel bijzonder.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair