Alessandro Ballan moet opnieuw onder het mes

zondag 18 augustus 2013 om 14:39

Alessandro Ballan

Alessandro Ballan moet opnieuw geopereerd worden. De Italiaan maakte in december 2012 een verschrikkelijke val op training waarbij hij zijn milt verloor, ribben en dijbeen brak en een geperforeerde long opliep. De wereldkampioen van 2008 heeft zijn comeback al gemaakt maar de 33-jarige renner heeft nu last van complicaties tijdens het koersen. Dat meldt zijn ploeg BMC Racing Team.

Alessandro Ballan maakte zijn rentree in GP Gippingen maar het lichaam van Ballan is nog niet helemaal in orde. Zo gaf hij in de Ronde van Wallonië op met pijn in zijn buik. “Ik was blij met mijn herstel, maar baalde van de latere complicaties in mijn buikstreek”, zei de Italiaan op de website van BMC. De operatie zal worden uitgevoerd in de komende twee tot drie weken.

“Ik weet dat ik helemaal de oude wil worden na deze laatste operatie. Deze ervaring heeft me dichter bij mijn familie en vrienden gebracht en zal me ook een sterker mens maken”, laat de Italiaan nog weten. Een tijdstip wanneer Alessandro Ballan weer mag deelnemen aan wedstrijden werd niet meegegeven.

Lees ook:
Ballan breekt ribben en dijbeen op training
Ballan mag ziekenhuis verlaten
Alessandro Ballan opnieuw geopereerd

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair