Alessandro Ballan blijft bij BMC Racing Team

woensdag 19 oktober 2011 om 21:33

Alessandro Ballan rijdt ook volgend seizoen voor BMC Racing Team. Dat heeft de Italiaanse ex-wereldkampioen verteld aan Cicloweb. De afgelopen tijd werd er druk gespeculeerd over een vertrek van Ballan bij de Amerikaanse WorldTour-formatie vanwege de komst van andere klassiekerspecialisten Philippe Gilbert en Thor Hushovd, maar hier is dus geen sprake van.

Ballan begint volgend jaar aan zijn derde seizoen voor BMC. Zijn twee eerste seizoenen voor de Amerikaanse ploeg verliepen niet vlekkeloos, want zowel in 2010 als in 2011 werd hij korte tijd op non-actief gezet vanwege mogelijke betrokkenheid bij een dopingzaak. Hierdoor miste hij telkens de Giro d’Italia. In 2012 hoopt hij dan eindelijk zijn debuut te kunnen maken in zijn thuisronde: “Het lijkt mij fantastisch voor eigen publiek te rijden”, aldus Ballan.

Daarvoor wil de Italiaan al schitteren in de voorjaarsklassiekers, en met name in de Ronde van Vlaanderen, die hij in 2007 won. Zijn toekomstige ploegmaat Philippe Gilbert heeft echter ook grote ambities voor deze klassieker. Ballan voorziet geen strubbelingen: “Samenwerken met Gilbert zal geen probleem zijn. Ik zie het niet als een nadeel om naast een andere topper te rijden.” In het najaar hoopt hij dan nog één keer in topvorm te geraken, voor het WK in het Nederlandse Valkenburg. Ballan veroverde de wereldtitel al eens in 2008.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone