Alejandro Valverde slaat Luik-Bastenaken-Luik over

vrijdag 2 oktober 2020 om 09:37
Alejandro Valverde slaat Luik-Bastenaken-Luik over

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde zal zondag toch niet aan de start staan van Luik-Bastenaken-Luik. De viervoudig winnaar van ‘La Doyenne’ maakt geen deel uit van de selectie van Movistar. Valverde hoopt later deze maand wel zijn opwachting te maken in de Vuelta a España.

Valverde, afgelopen zondag nog achtste op het WK wielrennen in Imola, besloot eerder al om de Waalse Pijl over te slaan. De 40-jarige Spanjaard won in zijn carrière al vijf keer op de Muur van Hoei, terwijl hij al vier keer de beste was in Luik-Bastenaken-Luik.

In 2006 volgde zijn eerste overwinning in het tenue van Caisse d’Epargne, de voorloper van het huidige Movistar. De Murciaan kwam ook in 2008, 2015 en 2017 als eerste over de streep. Valverde hoopt over minder dan drie weken wel te beginnen aan zijn veertiende Ronde van Spanje.

Zijn ploeg Movistar rekent zondag vooral op enkele beloftevolle renners (Juan Diego Alba, Iñigo Elosegui en Matteo Jorgenson) en ervaren krachten als Imanol Erviti, Eduard Prades en Carlos Verona. Jorge Arcas is de zevende en laatste renner binnen de selectie.

Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik

Selectie flag-es Movistar voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober)
flag-co Juan Diego Alba
flag-es Jorge Arcas
flag-es Iñigo Elosegui
flag-es Imanol Erviti
flag-us Matteo Jorgenson
flag-es Eduard Prades
flag-es Carlos Verona

Dit artikel delen:

16 Reacties

De Bezemwagen! 2 oktober 2020 om 09:45

Zit dan toch eindelijk de sleet erop. 1 jaar te lang doorgegaan om vervolgens volgend jaar te zeggen, 2 jaar te lang doorgegaan.

Johnny7 2 oktober 2020 om 09:47

Lijkt me eerder gevalletje van teveel wedstrijden blijven meepakken. Als hij minder zou koersen zou hij op deze leeftijd beter kunnen presteren gok ik zo. Maar hij heeft geld nodig en Movistar heeft een uithangbord/grote naam nodig.

Jack2811 2 oktober 2020 om 10:10

2 jaar te lang door gegaan? Werd afgelopen Vuelta 2e in het algemeen klassement.

De Bezemwagen! 2 oktober 2020 om 10:23

@Jack, Goed lezen. Ik heb het over dit jaar en volgend jaar. Dus niet over zijn tweede plaats van afgelopen jaar

KnightBiker 2 oktober 2020 om 11:38

Opportunistisch gewauwel – pas na volgend jaar kan je zeggen of het teveel was. Nu, kan hij zijn seizoen nog redden in de Vuelta, en bovendien was hij er in de de Tour en het WK wel in diverse finales, niet dat hij ergens aanspraak maakte op een overwinning maar ook zeker niet slecht. Er is niet veel extra’s nodig om weer een overwinning mee te pakken ergens.

Turtlehead 2 oktober 2020 om 09:51

Die zit lekker in Spanje en spaart zich de moeite van reizen etc. Is niks nieuws onder de zon, dat gaat ieder najaar zo bij hem. Als de Vuelta doorgaat, dan zien we hem heus wel weer van voren meedoen (alleen niet helemaal van voren denk ik).

Domestique 2 oktober 2020 om 10:05

Toch wel een erg pover team dat Movistar hier opstelt, na al die jaren succes met Bala.

zipp404 2 oktober 2020 om 10:08

Valverde kent zijn lichaam en mogelijkheden als geen ander.
Met al zijn ervaring weet hij precies welke koersen hij nodig heeft om in vorm te raken voor de grote wedstrijden. In dit atypische seizoen waren veel aanpassingen nodig en kon Valverde dus niet terugvallen op zijn planning zoals hij die al jaren heeft. Dit verklaart denk ik zijn mindere presteren. Ik verwacht dat hij in de Vuelta een rit kan winnen, want zijn vorm is zeker niet slecht. enkel de punch ontbreekt/ slijt af. Hij werd toch 12e in de afgelopen Tour.

Japsie 2 oktober 2020 om 10:11

Reed toch een sterk WK, zonde, had hem graag zien starten.

Mac-S 2 oktober 2020 om 10:14

Alejandro heeft de weersvoorspelling bekeken en geconcludeerd dat hij liever in de Spaanse zon blijft zitten waarschijnlijk. In kou en regen is hij zelden goed.

JVD 2 oktober 2020 om 10:26

Precies, dat denk ik ook.

Chasse_patate 2 oktober 2020 om 10:18

Nou dit team gaat ook niet mee doen om de overwinning

Wheely 2 oktober 2020 om 10:49

Valverde moet op zijn leeftijd alleen nog maar doen waar die zin in heeft.

jsprunk 2 oktober 2020 om 11:33

In de Vuelta moet hij weer elke dag top 10 rijden, dus ik snap wel dat hij even wat rust pakt

TykkeThor 2 oktober 2020 om 12:46

Movistar begint wel een beetje een kneuzenploeg te worden zo. De Giroploeg stelt ook al weinig voor.

Wheely 2 oktober 2020 om 13:01

Dit zat er al een tijd aan te komen, na het stoppen van Contador, Rodriguez Sanchez en binnenkort Valverde zijn er eigenlijk geen echte kampioenen meer over in Spanje. Movistar moet het hebben van Mas en Landa, Bilbao, LLS rijden voor een andere ploeg. Movistar zal buitenlandse renners moeten aantrekken om in de top mee te blijven draaien.

Headlines

Materiaalzone

Populair