‘Alejandro Valverde kiest voor dubbel Tour-Vuelta’

dinsdag 28 mei 2019 om 10:13

Over iets minder dan een maand zal Alejandro Valverde zijn rentree in het peleton maken. Volgens Marca kiest El Imbatido ervoor om in de Route d’Occitanie (20-23 juni) weer zijn eerste koerskilometers te maken. Daarna betwist de Spanjaard zowel de Tour de France als de Vuelta à España alvorens hij in Yorkshire een gooi doet naar prolongatie van zijn regenboogtrui.

“Ik geniet niet in de Tour”, aldus Valverde in een interview vorig jaar. Hij besloot de Giro d’Italia boven de Franse drieweekse te verkiezen, maar vochtophoping (oedeem) in het heiligbeen gooide roet in het eten. Valverde besloot om naar zijn lichaam te luisteren en hij moet nu op TV zien hoe Richard Carapaz en Mikel Landa de Giro kleur geven. Momenteel is Valverde in de Sierra Nevada weer in training om zich voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen, dat dus begint in de Route d’Occitanie.

Vervolgens staat Valverde toch aan het vertrek van de Ronde van Frankrijk. In La Grande Boucle krijgt hij onder meer Landa en Nairo Quintana mee. In de Ronde van Spanje zal Valverde voor het laatst in de regenboogtrui te zien zijn. In Yorkshire gaat hij wel een poging wagen om het felbegeerde tricot weer te veroveren, want ook deze koers staat volgens Marca op zijn wedstrijdprogramma.

La Guía del Ciclismo meldt tot slot dat deelname aan de Clásica San Sebastián en een Italiaanse najaarsklassieker tot mogelijkheden behoort, maar Valverde heeft zijn deelname aan deze koersen vooralsnog niet bevestigd.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jandepandaman 28 mei 2019 om 10:16

Ik weet het niet, hij overtuigt me dit jaar in ieder geval nog niet. We gaan zien hoever hij gaat komen.

FDJ 28 mei 2019 om 10:17

Ik had als wereldkampioen nog eens alles op de Vuelta gezet. Bijna de enige die vol daar de focus op zou leggen.

SprintMaster 28 mei 2019 om 10:19

Wat heeft hij in de Tour te zoeken met al die hele hoge bergen?

Veloburto 28 mei 2019 om 10:21

In de Tour knechten voor Nairootje en dan kopman in de Vuelta

Kj 28 mei 2019 om 10:21

Valverde – Landa – Quintana episode 2, 2019boogaloo?

Jori 28 mei 2019 om 10:25

Gewoon vrije rol als rittenkaper, waarom niet?

osca freire gomez 28 mei 2019 om 10:42

Ik hoop dat hij zich nog eens focust op Lombardije. Een van de weinige koersen die hij nog niet heeft gevonden en hem perfect zou moeten passen.

Sagan=hulk 28 mei 2019 om 11:15

Dit is een domme keuze van Valverde. In de Tour heeft hij niets meer te zoeken. Het enige wat hij daar zou kunnen doen is af en toe een ritje uitpikken, maar uiteindelijk rijdt hij altijd voor een klassement. Hierdoor zal hij zich alleen kapot rijden in de Tour met het oog op de Vuelta.

De ideale voorbereiding zou uiteraard zijn de Tour relatief rustig meerijden en er enkele ritjes uit te pikken, maar dit kan hij dus niet. Daarom lijkt een programma Route D’Occitanie (eventueel Dauphiné of Zwitserland, dat zijn toch hoger aangeschreven koersen) – enkele Spaanse eendagskoersen en San Sebastian – Ronde Van Burgos – me ideaal als voorbereiding op de Vuelta. Wat zou het tof zijn om Valverde nog eens een Vuelta te zien rijden zonder Tour in de benen. Daardoor zal hij ook veel frisser zitten in de Italiaanse najaarsklassiekers, wat toch ook hele mooie wedstrijden zijn, maar waar hij nog nooit echt geschitterd heeft.

Kevin Lowagie 28 mei 2019 om 12:26

Hij zal als rittenkaper de Tour de France betwisten, om vervolgens een sterke Vuelta te rijden. Hij koerst nu eenmaal graag veel en het bevalt hem niet om lange periodes enkel te trainen. Je moet immers doen wat je graag doet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair