Alec Segaert sluit tijdens seizoen 2024 aan bij hoofdmacht Lotto Dstny

vrijdag 16 september 2022 om 09:07
Alec Segaert sluit tijdens seizoen 2024 aan bij hoofdmacht Lotto Dstny

foto: Cor Vos

Alec Segaert wordt in 2024 prof bij Lotto Dstny. De 19-jarige renner, die dit jaar Europees kampioen tijdrijden werd bij de beloften, heeft een contract getekend dat hem tot eind 2025 bij de Belgische ploeg houdt. Eerst nog bij de opleidingsploeg, om halverwege 2024 over te stappen naar de profploeg.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Segaert is momenteel bezig aan zijn eerste jaar bij Lotto Soudal, zoals de ploeg momenteel nog heet. De loterijploeg was er als de kippen bij om hem binnen te halen, nadat hij het EK tijdrijden bij de junioren had gewonnen. Een jaar later tekent de West-Vlaming dus officieel zijn eerste profcontract bij Lotto Dstny, zoals de ploeg vanaf 2023 gaat heten.

Dit seizoen won Segaert het BK tijdrijden en het EK tijdrijden in de U23-categorie. Daarnaast won hij de Hel van Voerendaal. “Dit seizoen heb ik gemerkt hoe goed deze ploeg bij mij past: de manier van werken, maar ook de ambitie om vooruit te blijven gaan. Enerzijds is er het bewezen trackrecord met het ontwikkelen van eigen talenten tot toprenners zoals Tim Wellens, Florian Vermeersch of Arnaud De Lie. Anderzijds blijft de ploeg zichzelf steeds verder ontwikkelen”, vertelt Segaert.

Ervaring opdoen bij de profs
Kurt Van de Wouwer is als manager van het U23-team van Lotto Soudal blij met de manier van koersen van Segaert. “Zijn uitslagen tonen dat hij een groot talent is, zowel in het tijdrijden als de klassiekers. We zijn dan ook snel met hem in gesprek gegaan om samen zijn traject voor de komende jaren te kunnen uitstippelen. We zijn heel blij dat we samen tot dit mooie plan zijn gekomen”, aldus de manager.

Ondanks dat de 19-jarige coureur nog anderhalf jaar uitkomt in het opleidingsteam, kan hij al wel meedoen bij de profs. “Doordat ons Development Team volgend jaar de continentale status krijgt, kunnen we de renners van die ploeg ook al inzetten in ProSeries en .1 wedstrijden met het profteam”, vertelt ploegbaas John Lelangue. “Dat is ideaal om Alec Segaert al aan het profniveau te laten wennen en tegelijk zijn doelen in de beloftencategorie te laten nastreven.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

Thoin 16 september 2022 om 10:48

Hij had ook een aanbieding van Ineos op zak. Leren onder de vleugels van Ganna en Sheffield plus een riant salaris. Maar ook minder eigen kansen. Segaert kan ook zijn rol spelen in klassiekers en korte rondes. Hij koos voor ontwikkeling. Kunnen we enkel toejuichen.

3
Albeijing Feeniks 16 september 2022 om 10:05

Dit is echt een topper had hem graag bij de wolven gezien.

0
Vinyakke 16 september 2022 om 15:23

Haha, hoe fout kan een reactie zijn.
– Het is Vanhoucke
– Segaert totaal ander type
– Al een internationaal palmares op 19-jarige leeftijd, welk paard?
– Is niet aangetrokken maar komt uit eigen opleidingsteam
– Heeft nochtans mooie voorlopers met De Lie en Vermeersch
– Ik raad je aan het palmares van Wellens eens te raadplegen
– Net Gilbert is de grootste miscast in jaren bij Lotto
– Ewan zit daar goed, krijgt alle kansen en vertrouwen
Sorry, dat kon ik niet zomaar laten passeren ;)

0
Krist The Vanma 16 september 2022 om 16:15

Neen, maar volgende keer gewoon beantwoorden ipv nieuw bericht te starten ;-)

0
Josboskoop 17 september 2022 om 13:45

Hoezo niet? Ik ga toch ook in op jouw geblaat? Je bent erg onsportief bezig, Christ. Beetje jammer dat jij zulke lange tenen hebt.

-1
Josboskoop 16 september 2022 om 17:17

Welke naam schrijf ik fout? Wellens werd in zijn jonge jaren zo genoemd, net als iedere belofte. Nou, Krist, De Lie is net als De Buyst een B-sprinter. Ewan komt uit de A-Categorie, net als Jakobsen en Groenewegen. Wil jij met droge oge

-2
Josboskoop 16 september 2022 om 17:19

n beweren dat de Lie zelfde categorie is? Bijzonder. Hard werken is basis. Iedereen kan een Tankink worden. Maar om Segaert nu te vergelijken met Boonen, Gilbert, Vandenbroecke of Van Petegem gaat te ver. Ik bedoel Frank, niet Jurgen.

-2
Krist The Vanma 17 september 2022 om 12:13

Ik ga niet meer inhoudelijk reageren op je nonsens.

1
Josboskoop 16 september 2022 om 13:22

Heeft geen zin. Van Hocke eruit, deze jongen erin. Van hetzelfde laken een pak. Over het paard getild en geen harde werker. Lotto moet eens afstappen van het blijven aantrekken van matige Belgen. De formule Wellens heeft ook niet gewerkt. Alleen Gilbert is een klepper met dito uitstraling. Ewan moet daar ook weg, het is middelmaat en minder.

-4
Krist The Vanma 16 september 2022 om 16:14

Wat een onzin, zeg.
Wellens heeft best een mooi palmares bijeengefietst.

1
Josboskoop 16 september 2022 om 15:31

Jij ziet het anders. Prima. Maar Vanhoecke (whatever, je weet wie ik bedoel als ik Vanhocke zeg; sowieso zijn vlaamsche achternamen een ramp). De Lie is een B sprinter at most. Als hij echt goed was had hij wel meegegaan naar een grote ronde. Vermeersch moet nog bevestigen, een zomer maakt nog geen zwaluw, remember? Daarnaast zou Wellens de nieuwe Merckx zijn. Nou, niet dus. Zelden zo een klager gezien. Gilbert een miscast? Over palmares, exposure en gratis reclame gesproken. Ewan zit daar goed? Rjjdt al jaren geen deuk in een pak boter. Over hét spreekwoordelijke paard getild. Wil je een paard? Geef ik je het paard van Ome Loeks. Oh, wacht… in alles praat jij krom wat recht is. Segaert zal net als Vanhoecke, Seeldraeyers, Van Keirsbulck en ook Lawrence Naesen uitdoven als een nachtkaars en moeten knechten voor een B-kopman. Vansevenants ofzo. Dat type. Maar goed, even goede vrienden. Ik respecteer je mening, maar ben het flagrant oneens met je.

-4
Maillot à Pois 16 september 2022 om 16:09

Nu zijn er in België al veel ‘nieuwe Merckxen’ geweest, maar Wellens? Waar haal je het?
Waar Segaert zal eindigen, weet op dit moment niemand (behalve josboskoop blijkbaar), maar een harde werker is het in elk geval wél. Hij heeft dit jaar ontzettend veel in dienst van de ploeg gereden, zowel bij Lotto als de nationale selectie.

2
Krist The Vanma 16 september 2022 om 16:17

Man toch, schrijf je die namen bewust fout of zo?
Je reacties zijn behoorlijk achterlijk in ieder geval. Je lijkt ook helemaal niets van koers te kennen (De Lie een B sprinter? Man toch, hij is neoprof…)

1
Samamba 16 september 2022 om 16:50

Ok dit is duidelijk een trolaccount, kan niet anders.

1
Marlin 16 september 2022 om 10:28

Het Development Team krijgt volgend jaar de continentale status, volgens Lelangue. Dat zal dan dezelfde status zijn als het hoofdteam… na degradatie.

-9
Vinyakke 16 september 2022 om 10:31

Nee hoor, dat wordt in dat geval een Pro-team. Tussen world tour en continental dus. Best een groot verschil hoor, soms groter dan tussen WT en Pro-team, kijk maar naar Alpecin.

4
Maillot à Pois 16 september 2022 om 10:40

Heel groot verschil zelfs.
Zoals Lelangue zelf ook zegt, kunnen de renners uit het continentale Development team ingezet worden in .1 en .Pro races, maar dus niet in de WorldTour wedstrijden.
Terwijl de hoofdmacht van Lotto ook bij de degradatie als ProTeam wel nog aan WordTour wedstrijden kan deelnemen. Als beste ProTeam zelfs met startrecht in alle WorldTourwedstrijden, maar elk ProTeam kan voor WT wedstrijden uitgenodigd worden.

1
Krist The Vanma 16 september 2022 om 10:48

Nou nou, Marlin, wat meer respect voor wat Lotto al allemaal voor het wielrennen betekend heeft (en zal betekenen) zou best wel mogen…

4
Thoin 16 september 2022 om 10:51

@krist indien dit sarcastisch was… De helft van de Belgische profs in het WT en Pro peloton komt uit de jeugd van Lotto. Lotto is enorm belangrijk voor het Belgische wielrennen qua ontwikkeling. Vervaeke die een sterke Vuelta reed in dienst van REV, De Plus die dat ooit deed in een Tour voor Kruijswijk, Benoot die meesterlijk was deze Tour.
Dat is wat de meeste mensen hier vergeten omdat het wat tegensloeg in 2020 en 2021. Natuurlijk mede door wat wanbeleid van den John en het weggooien van geld aan Gilbert en vooral Degenkolb.

4
Krist The Vanma 16 september 2022 om 11:03

@Thoin. Hoezo, sarcastisch? Ik snap niet hoe jij hier sarcasme in ziet.

Uiteraard is het niet sarcastisch. Ik erger me aan het Lotto gebash, ook al ben ik niet blind voor de gebreken van de ploeg of misschien beter gezegd ploegleiding.

Ik zit dus volledig op jouw lijn.

3
Thoin 16 september 2022 om 11:08

Ik twijfelde door de drie puntjes. Maar ik ben 100% akkoord met jou!

2
Marlin 16 september 2022 om 16:07

Met de budgetten waarmee Lotto al vele jaren omgaat, zou er veel meer moeten gerealiseerd zijn. Vreselijk slecht management, dat ook afstraalt op de (keuze van) de ploegleiders. Sergeant en Frison hebben er jaren niets van gebakken. Er werd van renners geen enkele resultaatsverbintenis verwacht. Iedereen deed maar wat bij Lotto. Maar ook de huidige ploegleiders slagen er niet in het schip recht te trekken, laat staan enige mentaliteitsverandering bij de renners teweeg te brengen. Jammer voor de ploeg, maar ook jammer voor de jonge getalenteerde renners. Die laten hooguit het eerste seizoen iets zien, maar zakken nadien gewoon weg in het moeras. In tegenstelling tot jonge getalenteerde renners bij andere ploegen.

-3
Krist The Vanma 16 september 2022 om 16:13

Resultaatsverbintenis? In het wielrennen?
Dus dan moeten ze een deel van hun loon terugbetalen of zo? En jij denkt dat dat bestaat?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone