Alberto Bettiol ondanks zege: “Nog niet tevreden met mijn conditie”
foto: Cor Vos
zondag 9 februari 2020 om 17:52

Alberto Bettiol ondanks zege: “Nog niet tevreden met mijn conditie”

Alberto Bettiol is nog niet tevreden met zijn huidige conditie. Dat vertelt de Italiaanse coureur van EF Pro Cycling na afloop van zijn tijdritzege in de Ster van Bessèges. “Ik ben wel in goede vorm, maar ik ben nog niet tevreden met mijn conditie. Ik moet nog verbeteren en wat extra trainen”, zegt Bettiol tegen DirectVélo.

Door zijn overwinning in de afsluitende tijdrit wist Bettiol de tweede plek te veroveren in het eindklassement, dertien seconden achter winnaar Benoît Cosnefroy. “Als ik het klassement had gewonnen, was ik iets blijer geweest. Maar het is wel een goede week geweest”, zegt Bettiol. “Mijn voorbereiding was niet al te best, want ik ben net terug van hoogtestage. Deze week in Frankrijk was wel heel nuttig, ondanks dat de voorbereiding niet super was.”

‘Waarom kan ik andere grote wedstrijden niet winnen?’
“Ik ben wel blij om hier een etappe te winnen. We kwamen als ploeg naar Bessèges om een etappe te winnen en een goed klassement te rijden. Uiteindelijk winnen we twee ritten (ook Magnus Cort won, red.) en staan we op het eindpodium. De doelen zijn dus bereikt”, aldus de Italiaan, die zich richt op het Vlaamse voorjaar. “Ik heb nog een maand om me zo goed voor te bereiden.”

Bettiol zal altijd in de geschiedenisboeken staan door zijn verrassende overwinning in de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar. Hij hoopt op meer succes. “Eerst rijd ik nog de Ardèche Classic en de Drôme Classic, dan ga ik thuis in Toscane trainen voor Strade Bianche”, legt Bettiol uit. “Ik denk dat ik in de toekomst ook nog andere grote wedstrijden kan winnen. De zwaarste ooit heb ik al gewonnen, dus ik begrijp niet waarom ik de andere dan niet kan winnen.”

 
10 Reacties
Sorteer op:
9 februari 2020 18:02
Het is pas de 2e profoverwinning uit zijn hele carriere en hij is niet blij hmm
  9 februari 2020 18:29
  QS reed niet mee dus deze zege stelt niets voor.
  9 februari 2020 18:50
  QS zou idd eens wat minder B wedstrijden moeten rijden. Kijken of ze dan net zo veel overwinningen pakken.
  9 februari 2020 20:50
  QS rijdt geen ZLM of Krantje Zontoer.
9 februari 2020 18:52
Bettiol heeft natuurlijk wel gelijk. Als je Vlaanderen kan winnen, moet je andere klassiekers ook kunnen winnen. En laten we eerlijk zijn. Bettiol is geen eendagsvlieg. Rijdt regelmatig mee in de top. Zijn klasseringen vallen de laatste tijd wat tegen maar is veelal toch wel aanwezig bij de besten tijdens een klassieker.
9 februari 2020 19:00
Where is quickstep?? !
9 februari 2020 22:09
Die gaat er trouwes staan in 't voorjaar, mooi zo
10 februari 2020 07:28
Die jongen barst van het talent, maar zijn trainingsdiscipline was niet altijd top. Naar verluidt heeft hij het nu goed op rit, mede doordat hij goed gemonitord wordt door zijn ploeg. Zie hem zeker nog e.e.a. winnen dit seizoen.
10 februari 2020 11:36
Ik denk dat hij dit seizoen een paar overwinningen gaat pakken

Reacties zijn gesloten.