Alberto Bettiol heeft trainingsachterstand door ontsteking in dikke darm

donderdag 16 december 2021 om 12:38
Alberto Bettiol heeft trainingsachterstand door ontsteking in dikke darm

foto: Cor Vos

Alberto Bettiol kan door een ontsteking in zijn dikke darm nog altijd niet intensief trainen. De klassiekercoureur van EF Education-Nippo kreeg afgelopen najaar last van die blessure, waardoor hij onder meer het WK in Vlaanderen moest missen. Momenteel kampt Bettiol nog altijd met een trainingsachterstand.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Maar ik ben momenteel wel rustig aan het fietsen. Dat is vergeleken met een jaar geleden al een goede zaak”, aldus de 28-jarige Italiaan tegen Tuttobiciweb. “Maar ik moet geduld hebben. Op dat gebied ben ik nu echt een kampioen, omdat ik heb leren leven met dit probleem. Het is allesbehalve aangenaam, moet ik zeggen. Maar ik hoop dat de doktoren mij morgen (vrijdag, red.) groen licht geven om te kunnen beginnen met serieuze trainingen.”

Vorige winter had de Giroritwinnaar ook al last van zijn dikke darm. Dat probleem werd verholpen, maar toch keerde de colitis ulcerosa, zoals de ontsteking officieel heet, dit najaar terug. Bettiol moest daardoor vroegtijdig een punt zetten achter zijn seizoen. “Ik had geen andere keuze. De artsen adviseerden om een nieuwe therapie te beginnen”, vertelt hij. Het is dus wachten op goede resultaten van die therapie.

Ondanks dat Bettiol nog in afwachting is van groen licht, heeft hij wel zijn voorjaarsprogramma al geschetst met zijn Amerikaanse ploeg. “Ik begin in de GP Marseillaise en daarna zal ik de Ster van Bessèges rijden. In eigen land ga ik Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo rijden. Ook de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race staat op het programma”, kijkt hij voorzichtig vooruit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Aart van Woud 16 december 2021 om 13:15

Gaat hij de belofte van de RVV 2019 ooit nog inlossen..?

0
Alfons Haavers 16 december 2021 om 13:29

Ik moest onlangs nog aan Bettiol denken bij het interview met Colbrelli waarin die stelt dat hij nu bij de beste klassiekerrijders behoort.

Colbrelli is weliswaar wat sneller (en misschien beter, dat moeten we volgend jaar dan maar zien), maar misschien was Roubaix (en bij uitbreiding zijn najaar) wel wat de RVV (en voorjaar ‘19) was voor Bettiol?

Ik vond deze Alberto na zijn zege in Vlaanderen bij momenten ook nog wel overtuigen hoor (vorig jaar 4e in Gent-Wevelgem en Strade bv., dit jaar een sterke Giro), maar om een topkoers als een monument te winnen moet het allemaal wat meezitten.

Zeg ik er meteen bij dat ik niet uitsluit dat 1 van hen nog een mooie klassieker binnenrijft, maar of ze echt bij die absolute top zitten genre vdP, Flip, Wout die quasi overal super voor de dag komen denk ik niet. Ze zijn 1 van de 5-10 erachter die mits wat meeval of die ene superdag het kunnen halen.

0
Rondje 25 16 december 2021 om 14:04

Zoals Van der Poel, Van Aert, Alaphillipe zijn er natuurlijk maar weinig.
Bettiol is toch zeker wel instaat om een Grote klassieker te winnen.
Mads Pedersen, Benoot, Hayman, Colbrelli, Fuglsang, en nog vele anderen waarmee ik Bettiol vergelijk in een klassieker, konden dat ook. Dus waarom niet?
Alleen wel vervelend zo’n probleem met zijn dikke darm.

0
lo squalo dello Stretto 16 december 2021 om 13:54

Jammer; want hij toonde in 2020 en 2021 wel echt mooie dingen maar kon door pech zich nog niet volledig laten zien sinds zijn verdiende overwinning in Vlaanderen.

0
de adelaar 16 december 2021 om 14:03

Zijn laatste staaltje in de Giro was toch wel een klasse vertoning… hopelijk gaat ie dat niveau weer aantonen

0
Rondje 25 16 december 2021 om 14:06

Dat was echt boven verwachting en een verrassing. Zeker na de wat zwakkere periode van het voorgaande jaar.

0
Dantiest 18 december 2021 om 14:29

ietwat te gulzig gevreten tijdens off season

0

Headlines

Populair

Materiaalzone