Niels Albert, Hammer Stavanger, Victor Campenaerts

donderdag 30 augustus 2018 om 20:00
Niels Albert, Hammer Stavanger, Victor Campenaerts

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het wielernieuws dat de site eerder nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de samenwerking tussen Niels Albert en Wout van Aert, de toekomst van Hammer Stavanger en de boete van Victor Campenaerts.

Albert en Van Aert uit elkaar
Niels Albert stopt als coach van Wout van Aert. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De 32-jarige oud-wereldkampioen benadrukt dat het niets te maken heeft met de ontwikkelingen rond de ploeg van zijn pupil. Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin. “Wout wordt prima begeleid door zijn coach Marc Lamberts. Daarnaast geniet hij de onvoorwaardelijke steun van de rest van zijn entourage”, geeft Albert aan. Hij neemt nog niet helemaal afscheid van het veldrijden. “In de toekomst houd ik me bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice nog bezig met de opleiding van wat jonge talenten, iets wat ik ook de voorbije twee jaar in de luwte altijd ben blijven doen.”

Sponsor Hammer Stavanger verlengt
De Hammer Series zullen ook de komend vier jaar een wedstrijd in Stavanger hebben. Vandaag werd bekendgemaakt dat de Noorse tak van de Spaanse olie- en gasmaatschappij Repsol zich tot en met 2022 verbindt aan het evenement. “De overeenkomst betekent dat de financiën van het evenement gegarandeerd zijn, zodat we de plannen die we hebben uit kunnen voeren. We hopen dat zowel de medewerkers als klanten van Repsol deel zullen nemen aan het wielerfestival tijdens Hammer Stavanger”, aldus koersdirecteur Roy Hegreberg. Dit jaar vond de eerste editie van Hammer Stavanger plaats, een opvolger van de Tour des Fjords. De driedaagse werd gewonnen door Mitchelton-Scott.

Victor Campenaerts beboet voor rijden zonder sokken
De UCI heeft Victor Campenaerts na afloop van de vijfde etappe in de Vuelta een boete opgelegd van vijftig Zwitserse Franken. De Belgische Europees Kampioen tijdrijden reed de etappe namelijk zonder sokken. In de Instagram Stories van de Lotto Soudal-renner vroeg Campenaerts zijn volgers of de boete terecht was. Een derde van zijn volgers beantwoordde die vraag met ‘ja’.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Samlambeej 30 augustus 2018 om 12:57

Albert kan opzoek naar een nieuw goudhaantje. Hij heeft WVA in mijn optiek goed begeleid. Uitstekend zelf op media-gebied.
Hammer series vind ik niet om aan te zien. Een van de weinige wedstrijden die ik gewoon heb afgezet en wat anders ben gaan doen.

Jean Dumas 30 augustus 2018 om 13:04

Heeft vast toch wel iets te maken met het programma van Wout in de nabije toekomst (meer weg, minder cross).

EddyB1958 30 augustus 2018 om 14:56

Volgens mij zijn tijdens de cross voor top veldrijders de mensen,die instaan voor het materiaal,belangrijker dan de coaches.

Thijs E 30 augustus 2018 om 19:27

Dat groene tube verhaal van Albert op het wk in Luxemburg was toch een mooie zet van hem.

Stenalic 30 augustus 2018 om 19:56

Rijden zonder sokken! Het moet niet gekker worden! Weet iemand of ie een tekst op z’n achillespees gezet om iemand mee uit te vragen?

Emergo 30 augustus 2018 om 20:36

Riiden zonder sokken, heerlijk ik doe niet anders (behalve in de winter).

Merlinappa 30 augustus 2018 om 22:12

Ik vind zonder sokken verschrikkelijk. Niet alleen oncomfortabel maar het ziet er ook nog eens niet uit, haha. Ach, ieder z’n ding. Vreemd dat je er een boete voor krijgt.

rahimns 30 augustus 2018 om 20:11
Quote:
In de Instagram Stories van de Lotto Soudal-renner vroeg Campenaerts zijn volgers of de boete terecht was. Een derde van zijn volgers beantwoordde die vraag met ‘ja’.

2/3 dus met nee… waarom die ja er specifiek bijgehaald wordt weet ik niet.. maar een belachelijke boete. Of het comfortabel is dat zal ik niet weten maar iemand moet toch zelf weten of hij sokken draagt of niet.

xistnc 30 augustus 2018 om 22:21

Omdat het gaat om reacties van mensen die überhaupt op het account van Victor klikken. In die bubbel is 1 op 3 best veel.

ah-ja 30 augustus 2018 om 22:57

Is verboden. Als professional dien je de regel toch wel te kennen.

Mwielerfan 31 augustus 2018 om 01:21

Absurd hoe gezagsgetrouw zijn volgers, vermoedelijk vooral belgen, zijn.
Maar ook ah-ja getuigd van dergelijk rechtlijnig gedrag. Regels zijn regels zelfs als niemand kan bedenken waarom de regel er is.

Polleke 30 augustus 2018 om 23:18

Betere poll zou zijn : ben ik een irritante aandachtzoeker of prettig gestoord ?

Mwielerfan 31 augustus 2018 om 01:22

Want met rijden zonder sokken probeert hij aandacht te trekken?

Headlines

Materiaalzone

Populair