Alaphilippe onder de indruk van Van Aert: “Topfavoriet voor koersen die eraan komen”

maandag 13 maart 2023 om 11:04
Alaphilippe onder de indruk van Van Aert: “Topfavoriet voor koersen die eraan komen”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe was in de Strade Bianche nog nergens te bekennen, maar de Fransman vertoonde in Tirreno-Adriatico al weer tekenen van beterschap. De renner van Soudal Quick-Step voelt zich klaar voor Milaan-San Remo, maar er is volgens Alaphilippe maar één topfavoriet: Wout van Aert.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dat laat Alaphilippe weten in gesprek met Het Laatste Nieuws en Sporza. “De dominantie van Jumbo-Visma was klaar en duidelijk. Primož Roglič was ongelofelijk, maar zaterdag heeft ‘Woet’ het meeste indruk op me gemaakt. Hij heeft echt iets zots gedaan. Toen hij op kop reed, was het echt incroyable. Hij moet in heel goeie conditie zijn en is de favoriet voor alle koersen die eraan komen. Chapeau.”

Alaphilippe is zelf ook tevreden over zijn vormpeil. “Ik heb goeie inspanningen gedaan tijdens de Tirreno. Zaterdag was een heel moeilijke dag, en ook al was ik niet mee met de beste renners in de finale, toch vond ik het bemoedigend. Ik heb een andere mindset dan twaalf maanden geleden. Vorig jaar heb ik me nooit kunnen tonen zoals ik wilde. Ik was lang niet op mijn best in de zware koersen, ik bleef zoeken naar een goed gevoel.”

Alaphilippe liet zich meerdere keren zien in Tirreno-Adriatico – foto: Cor Vos

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?

“Ik heb nu een heel goed gevoel. Ik had natuurlijk liever een rit gewonnen, maar zoals ik zeg: ik heb lang het gevoel gemist dat ik op mijn best was in de moeilijkste koersen. Dit was de eerste keer in lange tijd dat ik in de buurt van dat niveau kwam. Zelfs zonder ritzege is het een heel positief verhaal. Er moet nog wat bij richting de belangrijke koersen, maar ik ben op de goede weg. Mentaal doet dat deugd.”

De Fransman hoopt zaterdag dan ook mee te doen voor de zege in Milaan-San Remo, de koers die hij in 2019 al eens wist te winnen. “Het is een Monument en altijd een belangrijke afspraak. Daar wil ik ook goed zijn. Ik ga de komende week niet te veel doen. Rustig wat fietsen, vooral ook genieten van wat tijd met mijn zoontje. Natuurlijk train ik nog, maar het werk is vorige week gedaan en nu staat de recuperatie centraal.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Mooie Sjors 13 maart 2023 om 13:23

Ding met Van Aert is dat zijn basisniveau zo enorm hoog ligt, elke koers waar hij start koerst hij eigenlijk vooraan mee. Maar kan hij nog veel verbeteren om te pieken naar de grote klassiekers? Types als VDP en Alaphilippe zijn daar in het verleden toch beter in geweest.

Verwijs graag naar de Ronde van Groot-Brittannië waar Van Aert Alaphilippe zelfs ging kloppen op pure punchersaankomsten, maar vlak erna in Leuven was er dan geen houden aan bij Alaphilippe.

Wout moet er ook in geloven en zelf durven aanzetten. Heb het gevoel dat hij met Pogi, Alaphilippe en VDP erbij soms te veel met schrik rondrijdt om op een counter te lopen.

3
Djaga Djaga 13 maart 2023 om 11:12

Ik denk oprecht dat Wout in zulke heuveltjes iedereen eraf kan en zal rijden, zelfs een pogacar.

Edit:

Ik praat nu niet over Milaan san remo, Praat meer over de RVV, ik denk oprecht dat een VDP en een WVA daar Pogacar er echt af kunnen rijden.

1
Paauwer7 13 maart 2023 om 11:31

Ik weet 100% zeker dat hij Pogacar er niet af gaat rijden.
Die zal hij in de sprint of in de afdaling moeten verslaan. Op de poggio gaat hij hem er nooit van zijn leven afrijden (ja als Pogi lek rijdt).
Ik verwacht Van Aert wel in super vorm. maar als ik uit mijn hoofd even terugdenk aan de laatste jaren. Toen Van Aert won moest hij op het laatste stuk van de Poggio ook Alaphilippe laten gaan en kwam hij in de afdaling terug. Vorig jaar was Van Aert ook minder dan Van der Poel en Pogacar op de Poggio. en dan heb je nog een jaar dat Ewan de beste klimmer was op de Poggio.

Dus Djaga Djaga ik denk niet dat jij gelijk gaat hebben, maar ik laat me graag verrassen.

2
Japiejo 13 maart 2023 om 11:41

@Djaga: Jij hebt de RVV van vorig jaar gemist?

3
Wieler-Joke 13 maart 2023 om 11:46

Paauwer ik ben het volledig eens over het Pogacar er af rijden verhaal en ik denk eerder dat Wout wat seconden gaat moeten goed maken in de afdaling als Pogacar en ook een Alaphilippe hun duivels ontbinden. Ik ben wel niet akkoort dat Ewan 2 jaar terug de beste was en dat vdp een jaar geleden beter was dan Wout op de poggio, Van Aert heeft toen 3-4 gaten op Pogacar moeten dichten met vdp in het wiel en de 5e keer stond hij op kraken en heeft vdp de laatste meters dicht gereden. Als je tegen 40 per uur de poggio op vlamt is in het wiel zitten een groot voordeel. Pogacar was vorig jaar de beste op de poggio en zal dat dit jaar ook weer zijn.

0
KnightBiker 13 maart 2023 om 12:02

Jullie lijken niet te begrijpen hoe vlak de poggio eigenlijk is: je kan het bijna geen klim noemen. Een WVA heeft daar serieus voordeel tegenover een meer klimmers type: raw power vs power to weight, ik denk dat pure kracht hier een voordeel heeft.

1
Paauwer7 13 maart 2023 om 13:24

@Wieler-Joke.
Dat klopt en ben ik het ook wel met je eens. Van Aert deed van te voren al veel.

Over Pogacar gesproken ik zie gewoon dat hij momenteel na een poef nog gewoon vanuit het zadel op snelheid doorrijdt. Het zijn niet meer die korte inspanningen van een 20 sec die hij doet, hij knalt gewoon een minuut volle bak en daarna houdt hij het tempo hoog.
@ Djaga djaga
Ook van Aert en Van der Poel in topvorm gaan daar Pogacar in topvorm niet op een gaatje rijden.

0
Pietspeed 13 maart 2023 om 12:52

Meer de indruk dat Flip van Aert alle druk en verwachtingen wil opleggen. Zie alleen Pogacar, indien nog beter dan vorig jaar, alleen boven op de Poggio doorkomen als hij all in gaat bij start klim. Zoals Bardet zei; 'ze vliegen dit seizoen de klimmen op'. En dan is Pogi de superpiloot. Lijkt me toch wel absolute topfavoriet.

0
SaddamHoesseinJouwBenen 13 maart 2023 om 21:04

Opvallend dat WvA zo weinig last had van zijn slice of rosbief in de valpartij met TomP. Heel snel van hersteld.

0
de adelaar 13 maart 2023 om 11:53

Het komt dit jaar niet op de poggio aan. De Cipressa aan de voet. Daar zal Pogi zijn aanval inzetten. De enkele die al mee zouden kunnen worden dan op de poggio overboord gekieperd waarna onze Sloveense vriend breed glimlachend door San Remo zich laat toejuichen en de bloemen ophaalt.

-1
Panamaman29 13 maart 2023 om 11:57

De vraag is of er überhaupt iemand meespringt als pogacar op de cipressa gaat. Op het moment dat niemand naders meespringt zoudne van aert en alaphilippe dta ook niet hoeven doen. Laat laporte en van Baarle maar het gat dichtrijden tussen de cipressa en de poggio en dan heeft pogi al een cartouche verschoten. Als van der Poel en mohoric (bijvoorbeeld) meespringen dan zullen wout en alaphilippe natuurlijk wel moeten reageren.

2
KnightBiker 13 maart 2023 om 12:07

Ik zou het graag zien, maar de cipressa is niet lastig genoeg om op een volledig peloton tijd te pakken en dat vol te houden tot en met de Poggio. Het gaat hier niet om de finale van Parijs Nice waar Pogacar een paar lichtgewicht klimmers van zich af moet houden.

1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone