Alaphilippe na dubbelslag: “Had hier niet op gerekend”

Alaphilippe na dubbelslag: “Had hier niet op gerekend”

foto: Maximiliano Blanco

zaterdag 10 februari 2018 om 11:28

Julian Alaphilippe sloeg gisteren een dubbelslag in de Colombia Oro y Paz (2.1). De Franse puncheur toonde zich de sterkste op de slotklim naar El Tambo, en veroverde en passant ook nog de leiderstrui. “Ik had niet gerekend op ritwinst”, zo stelde hij na afloop tegenover de verzamelde pers.

De 25-jarige Fransman wist in de finale een aanval van Sergio Henao te counteren. “Ik kon me de hele dag verstoppen omdat we enkele renners mee hadden in de kopgroep. Het bleek de perfecte strategie. Op de slotklim wist ik dat we Henao in de gaten moesten houden, en daarom besloot ik te wachten op zijn demarrage. Ik kon hem uiteindelijk nog van repliek dienen.”

Met zijn ritzege treedt Alaphilippe in de voetsporen van Bernard Hinault. De vijfvoudig Tourwinnaar was gisteren namelijk nog de laatste Fransman die een zege wist te boeken op Colombiaanse bodem. In 1986 zegevierde Le Blaireau in de zevende etappe van de Clasico RCN.

De renner van Quick-Step Floors is dan ook erg blij met zijn eerste zege van het seizoen. “Toen ik deze week aankwam in Colombia, had ik nooit gedacht dat ik een etappe zou winnen. Het is dan ook fantastisch dat het wel is gelukt, zeker ook omdat ik moest opboksen tegen de beste klimmers ter wereld. Ik hoop de leiderstrui nu vast te kunnen houden, maar ik weet ook dat de komende twee etappes nog lastiger zullen worden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Raafje 10 februari 2018 om 12:01

Een van m’n favoriete renners, zou mooi zijn als ie dit jaar wél Valverde kan verslaan op de Muur van Huy.

0
Geflitst 10 februari 2018 om 12:02

Aankomst perfect op zijn maat, hoe verrassend is dit dan?

0
west 10 februari 2018 om 13:03

Is er al bekend wat ie in de tour wil?

0
argon18 10 februari 2018 om 17:24

Quick-step sterk bezig,
weet iemand wanneer Fabio Jackobs zijn entree maakt

0
MatthiasVDH 10 februari 2018 om 17:49

@argon
Deze week in Dubai…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone