Alaphilippe kampt nog steeds met knieklachten, Lefevere voelt zich slecht na Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
dinsdag 11 april 2023 om 08:52

Alaphilippe kampt nog steeds met knieklachten, Lefevere voelt zich slecht na Parijs-Roubaix

Julian Alaphilippe heeft nog altijd last van zijn knie na een val in de Ronde van Vlaanderen. Dat vertelde Patrick Lefevere, de teammanager van Soudal Quick-Step, direct na Parijs-Roubaix aan Het Laatste Nieuws. In hetzelfde gesprek blikte Lefevere terug op een teleurstellende Parijs-Roubaix voor zijn ploeg.

“Julian heeft nog miserie met zijn knie na zijn val in de Ronde van Vlaanderen. Hij is sowieso out tot de Amstel Gold Race”, aldus Lefevere, die na Parijs-Roubaix van ‘een en al ellende’ sprak. “We dachten dat we het slechtste al gehad hadden, maar dat was slechts voorspel. Veel slechter dan vandaag kon niet.”

“Het lijkt wel alsof iemand voodoo speelt met ons”, zei Lefevere, doelend op de pech waar Soudal Quick-Step in de Hel van het Noorden mee af kreeg te rekenen. Zo hadden Kasper Asgreen en Davide Ballerini al vroeg materiaalpech en kwamen ze vervolgens beiden ook nog hard ten val. “Ik voel me slecht. Dit was een van de koersen waarin wij altijd schitterden, maar door omstandigheden lukt het al twee jaar niet meer.”

Luik-Bastenaken-Luik
Toch kan het voorjaar volgens Lefevere alsnog slagen voor Soudal Quick-Step, mits Luik-Bastenaken-Luik gewonnen wordt. “Natuurlijk, het is hetzelfde als vorig jaar. We hebben al twintig overwinning en twintig tweede plaatsen. Misschien winnen we nu wat meer op terrein dat jullie niet gewoon zijn, of jullie minder volgen, maar winnen is winnen. Maar als ik mijn Vlaamse bril opzet, is het niet leuk natuurlijk.”

 
29 Reacties
Sorteer op:
11 april 2023
Indien Remco altijd alles moet oplossen is het ook niet goed natuurlijk. Het wordt tijd om wat renners te laten gaan en een paar nieuwe klassieke toppers aan te trekken.
  11 april 2023
  Klopt welke mannen zijn vrij ?
  11 april 2023
  Een Quinn Simmons zou een goeie aanwinst kunnen zijn, ik zie op Procyclingstats dat zijn contract afloopt dit jaar.
  11 april 2023
  Wees maar zeker dat de stappen daartoe al gezet zijn. In de zesdelige docu op de vrt zei Bakala duidelijk dat de uitbouw van de klimploeg niet ten koste mocht gaan van de klassieke toppositie. En de signalen zijn er dat er opvolging voor Lefevre is. Dus nu nog n nieuwe klassieke kern uitbouwen onder supervisie van Alaphilippe en met Lampaert als meesterknecht.
  11 april 2023
  Flip eruit, Laporte erin.
  11 april 2023
  @pizzi: Alaphilippe heeft nog een contract voor volgend seizoen.
  11 april 2023
  @Shinzawai Dat had Honore ook, maar in 1 keer was hij vertrokken. Er zijn wel meer voorbeelden van renners die ondanks een lopend contract vertrekken.
11 april 2023
Wanneer loopt het contract van Lefevre eigenlijk af. Heeft nog niet veel laten zien dit voorjaar.
  11 april 2023
  een klein beetje inzicht en kennis zou een wonder zijn voor sommigen hier ;)
11 april 2023
Ik verwacht eigenlijk dat Evenepoel LBL + Giro wint, en dan heeft Lefevere ineens een monument én een grote ronde in de pocket. Dat is natuurlijk een topscore. 't Wielrennen is ook veranderd. Het lijkt minder een teamsport dan een paar jaar geleden. De wolfpack-aanpak, waarbij iedereen kan winnen, is een tikje gedateerd nu blijkt dat er een categorie van superrenners zijn die alle grote prijzen pakken. Je ziet ook dat een ploeg als TJV - momenteel de allersterkste - weinig aan de overmacht heeft als de kleppers om de prijzen gaan strijden. Ik zou zeggen: exit Wolfpack en vanaf nu gewoon alle ballen op Evenepoel. Als het Vlaamse voorjaar toch zo belangrijk is voor de sponsor, dan zou ik Evenepoel Vlaanderen laten rijden ipv Luik.
Doodzonde achteraf dat Flip voor lul een heel voorjaar heeft afgewerkt terwijl hij de vorm er niet voor had. Asgreen heeft dan nog een mooie ronde gereden maar lijkt toch met twijfel in het lijf te koersen. De rest van de ploeg kan je niet te veel verwijten opleggen vind ik: het was een voorjaar waarin alle koersen op basis van sterkte beslist werden en daar hebben nu verder geen renners voor.
  11 april 2023
  Alaphilippe zou die Vlaamse klassiekers gewoon moeten overslaan en een traditioneel voorjaar moeten rijden met het Italiaanse blok in maart, Baskenland en de drie heuvelklassiekers, zodat hij die laatste koersen fit en in topvorm kan betwisten. De focus op het Vlaamse werk lijkt op een keuze uit armoede: de ploeg heeft niemand om voor het podium te strijden, dus gaan we maar hopen op een wonder met Alaphilippe.
11 april 2023
Wel gek dat Lefevere maar blijft hameren op 20 overwinningen terwijl ze volgens pcs gewoon 18 hebben. Hij blijft de overwinningen van Vernon in Afrika met het Development team maar meetellen. Echt in het oog springende overwinningen heeft SQS dit jaar, muv Evenepoel, nog niet gehaald. De 3 overwinningen in Settimana waren niet eens op TV. Voor het overige waren het voornamelijk sprintoverwinningen. Wel moet gezegd worden dat ze in het Baskenland zoals vanouds goed gekoerst hebben.
  11 april 2023
  Baskenland was boven verwachting goed ondanks dat ze geen overwinning behaald hebben, ze maakte in ieder geval mee de koers in plaats van er hulpeloos achteraan te rijden. Opsteker richting de komende periode.
  11 april 2023
  Vooral Knox viel me daar positief op. In mijn hoofd was het toch al even geleden dat hij iets kon tonen.
11 april 2023
Evenepoel kan zomaar Luik en de Giro winnen. Hij kan ook vallen in Luik en half fit de Giro verliezen. Of in Luik tweede achter Pogacar en in de Giro tweede achter Roglic worden. Dat is het risico van één uitgesproken toprenner in je ploeg. Van Alaphilippe verwacht ik geen wonderen de komende weken, tenzij hij bewust verstoppertje heeft gespeeld omdat hij geen energie wilde verspillen buiten 'zijn' koersen. Podium Waalse Pijl en top-10 Luik zie ik wel gebeuren, maar winnen is ook voor hem geen sinecure.
  11 april 2023
  Laten we hopen dat alle toppers op hun fiets blijven zitten. Ik heb geen zin in een Giro zonder spanning.
  11 april 2023
  Alaphilippe heeft nog last van fysieke klachten als gevolg van de Ronde van Vlaanderen, die gaat echt niet in topvorm de Ardennen in.
11 april 2023
Het wedden op twee paarden lijkt Patrick niet zo goed af te gaan. Zijn beste paard, Evenepoel en de meerdaagse ploeg, doet het gewoon goed, maar dat andere paard is al twee jaar kreupel, ziek, zwak of misselijk. Jammer voor de Vlamingen, maar dat is vergeten als Remco straks de Giro wint.
  11 april 2023
  De druk voor SQS en Evenepoel wordt hierdoor wel erg groot. In LBL zal SQS de volledige koers moeten dragen. Als er een groep weg is zonder Evenepoel weet elke ploeg dat ze niet hoeven te rijden. SQS gaat het wel oplossen. Daarnaast gaan renners niet overnemen als Evenepoel mee in de kopgroep zit. Ook al is Evenepoel de sterkste, het zal niet gemakkelijk worden om LBL te winnen. Ook in de Giro is het van moeten voor SQS.
  11 april 2023
  Cycling, ik verwacht eigenlijk een Remco die even sterk is of zelfs nog sterker dan in San Sebastian vorig jaar. Pogacar zal heel goeie benen moeten hebben om Remco te kunnen verslaan.
  11 april 2023
  Ik verwacht ook een superRemco & verheug me op een tweestrijd met Pogacar.
  11 april 2023
  Nog niet zo heel lang geleden werd de combinatie Luik-Bastenaken-Luik en de Giro als vrij onmogelijk gezien. Toch wel wat veranderd in de wielrennerij
11 april 2023
Misschien moet Lefevere eens van tactiek veranderen. Ze hebben natuurlijk niet alleen door pech geen uitslagen gereden. Ze maken ook de koers niet mee vanaf het begin, waarna ze later achter de feiten aanrijden. Verder zijn de renners niet op niveau van het Quick Step van voorheen. Senechal, Lampaert, Ballerini en zelfs Asgreen komen nu simpelweg veel tekort en hebben niet de vorm.
11 april 2023
3 transfers in De lie: kan rustig groeien en is misschien wel de man voor de toekomst. Is nog onder contract maar geen protour. Jorgensen een man die in alles goed lijkt. Voor mij ideale man voor klassiekers en grote ronden. Sivakov is voor Remco zijn trein. Kan kopman zijn in een 2de ronde en in enkele week rittenkoersen. Een Belg, Fransman en Amerikaan. Kan alleen goed aflopen. Alleen geld is misschien een probleem. Jakobsen gaat weg dat is vrij zeker voor mij
11 april 2023
Twee seizoenen wanpresteren in de Vlaamse klassiekers is natuurlijk geen pech meer, maar gebrek aan kwaliteit. Zou de manager van Laporte al gebeld zijn?
Wie wil voor Levebre rijden toppers willen niet. Wout en Mathieu vond hij een paar jaar geleden te licht.
  Ik zie hem nog wel overdwars de portemonnee trekken om Philipsen aan te werven voor Sanremo, Wevelgem en Roubaix als kopman. Wat de ronde en E3/ddv betreft hoef ik niet vertellen wie daar aankomend jaar aantreedt en meteen vd winst rijdt.
11 april 2023
Ik las al enkele weken geleden dat de voorjaarsmannen van PatLef (met toestemming) geen hoogtestage hebben gedaan voor het klassieke voorjaar? Ik weet niet of dit iets nieuws is of dat zo'n stage al meerdere jaren gangbaar is, maar voor een grote ronde doen de topploegen dit al jaren met in ieder geval de kopman en ook WvA en MvdP zitten gewoon op een hoogtestage ter voorbereiding op de klassiekers. Het probleem zit ook dieper dan enkel: Pogi, MvdP & WVA zijn beter. Want ze zijn ook niet 'best of the rest'. Ze worden in de breedte zelfs voorbijgestoken door een stuk of 10 ploegen. Dat ligt toch echt maar voor een deel aan pech en voor een deel aan voorbereiding en wellicht zelfs materiaal. Het lijkt me zaak dat er iemand tot in detail elk aspect bekijkt (van trainingsintensiteit, teambuilding activiteiten, verkenning, materiaal, voeding, tot wat je maar kan bedenken). Wie weet win je in de optelsom weer 5% waardoor je volgend jaar gewoon weer meedoet om de knikkers.

Reacties zijn gesloten.