AGU komende vier jaar officiële kledingpartner van de KNWU

maandag 8 augustus 2022 om 10:33
AGU komende vier jaar officiële kledingpartner van de KNWU

foto: Cor Vos

De KNWU heeft een nieuwe officiële kledingpartner. Nadat eind juli bekend werd gemaakt dat Bioracer zou stoppen, is nu AGU gepresenteerd als vervanger. Het merk zal alle vrouwen- en mannenteams van de KNWU de komende vier jaar van wielerkleding voorzien.

AGU is sinds 2019 ook de kledingsponsor van Jumbo-Visma. Samen met het Nederlandse WorldTour-team en de TU Eindhoven werkt het merk “aan ambitieuze projecten zoals de ontwikkeling van het snelste sprintpak en het snelste tijdritpak”, schrijft de KNWU. “De kleding van AGU behoort hierdoor tot de absolute wereldtop als het gaat om innovatie en het behalen van het maximale resultaat voor topsporters. Deze expertise vormt de basis voor de samenwerking met de KNWU in het wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken, paracycling, en veldrijden.”

Björn Jeurissen, de CEO van AGU, zegt zin te hebben in de samenwerking. “Door onze jarenlange ervaring met de absolute top van het wielrennen, hebben we als Nederlands bedrijf de kennis en expertise in huis voor het maken van de snelste fietskleding. We kijken er dan ook naar uit om met deze know-how de topsporters en talenten van de KNWU te ondersteunen met het behalen van de beste resultaten.”

De Nederlandse selecties zullen de kleding van AGU – in koersverband – voor het eerst dragen tijden de Europese kampioenschappen in München. Deze duren van 14 tot en met 21 augustus.

Dit artikel delen:
# AGU# KNWU

7 Reacties

AWestie 8 augustus 2022 om 10:53

Ik ben benieuwd of het tricot er nog heel veel anders uit gaat zien. TJV-mannen en vrouwen hebben in ieder geval straks alle kleren die ze willen precies paraat.

0
Koers 8 augustus 2022 om 10:59

Eindelijk van dat oranje af..

0
A.M.M. Jonkers 8 augustus 2022 om 11:06

Dat denk je (in je hoop) verkeerd!

0
AWestie 8 augustus 2022 om 11:15

Van KNWU.nl: Tijdens het Europees Kampioenschap in München deze zomer zijn de Nederlandse selecties van de KNWU voor het eerst te zien in het nieuwe tenue van AGU. Uiteraard zijn de outfits oranje van kleur. Daarnaast komt een ingezoomde witte tulp terug in het design; oer-Hollands en een verwijzing naar de diverse fietsdiscplines die samenkomen bij de KNWU.

Afgaand op het bijgevoegde plaatje op de site kreeg ik meteen een soort van EK’88 referentie: oranje en wit gemixt over het hele tenue.

0
limburgia 8 augustus 2022 om 12:31

Waarom geen koe ipv een tulp ?

0
De Bezemwagen! 8 augustus 2022 om 13:25

En een groot wit kruis op onze rug zeker

0
limburgia 8 augustus 2022 om 14:27

@ Bezemwagen
Er eens aan gedacht dat dit ironie is. Waarom geen vignet met de Leeuw .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone