KNWU ziet kledingsponsor Bioracer na 27 jaar stoppen

vrijdag 29 juli 2022 om 09:33
KNWU ziet kledingsponsor Bioracer na 27 jaar stoppen

foto: Cor Vos

De wegen van de KNWU en Bioracer gaan scheiden. De Nederlandse wielerunie neemt na 27 jaar afscheid van het merk dat jarenlang de wedstrijdkleding produceerde voor de nationale selecties.

“De afgelopen 27 jaar hebben we een mooie samenwerking gehad waarin we hebben kunnen bijdragen aan de diverse ontwikkelingen en innovaties van wielerkleding”, vertelt Thorwald Veneberg, directeur van de KNWU. “Denk daarbij aan voortdurende verbeteringen in aerodynamica en comfort. Zo reden de sporters tijdens de Spelen van Tokio in thermoregulerende wielerkleding, waardoor sporters minder last hadden van de warmte. Mede daardoor hebben de afgelopen jaren onze sporters optimaal kunnen presteren en hiervoor willen we Bioracer, ook namens alle sporters en staf, hartelijk danken.”

Namens Bioracer laat CEO Danny Segers weten dat het kledingbedrijf besloten heeft te stoppen met de samenwerking. “We zijn trots op de successen die behaald zijn en zeer fier dat Bioracer 27 jaar aan de successen van de Nederlandse ploegen heeft kunnen bijdragen. Er is nu gekozen elk een andere weg in te slaan. Zo verlegt Bioracer de focus naar de sponsoring van WorldTeam INEOS Grenadiers”, aldus Segers.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Armstronger 29 juli 2022 om 12:31

Alle focus op Ineos en dan parachutes om haar renners’ schouders hangen. Gênant.

NiM 29 juli 2022 om 12:45

Idd de kwaliteit laat te wensen over

EricV 29 juli 2022 om 13:59

Bij ineos natuurlijk veel meer in de kijker dan 2x per jaar de renners in een oranje shirtje

Fast Freddy 4 augustus 2022 om 12:43

Pidcock had deze winter wel een epic crosspakkie aan. Wit van de nationale trui. Iedereen zat volledig over de bagger en zijn snelpak kon zo weer in de kast. Leek ingespoten met teflon.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.