AG2R wijst Betancur de deur: “Heb een nieuwe impuls nodig”

vrijdag 21 augustus 2015 om 14:28
AG2R wijst Betancur de deur: “Heb een nieuwe impuls nodig”

Er is per direct een einde gekomen aan de samenwerking tussen Carlos Betancur en de ploeg van AG2R. Dat maakte de Franse formatie vandaag bekend. Het nieuws komt niet als een grote verrassing; Betancur maakte zich al een tijdje niet populair bij zijn voormalige werkgever.

Betancur nam het niet zo nauw met de interne regels van de ploeg en bereidde zich in 2014, na zijn winst in Parijs-Nice, in Colombia voor op de Tour de France. Op zich geen probleem, maar de klimmer was lange tijd onvindbaar en onbereikbaar en was geen schim meer van de vinnige renner van weleer.

Getooid met een buikje toonde hij zich vervolgens weer in Europa, om daarna nooit meer een echt aansprekend resultaat neer te zetten. AG2R stak zijn onvrede niet onder stoelen of banken en inmiddels is er dus een punt gezet achter de samenwerking. “Ik zal een verandering aan moeten brengen om mijn loopbaan een nieuwe impuls te geven”, zei Betancur. “Ik ben blij dat ik nu de kans heb om bij een nieuwe ploeg een verse start te maken.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

LinusGerdemann 22 augustus 2015 om 09:34

De Franse krant Ouest France meldt dat Betancur naar Movistar zou kunnen. Tevens melden zij dat Rolland als eerste het zinkende Europcar schipververruild voor Cannondale Garmin .

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair