AG2R La Mondiale tot en met 2023 in het wielerpeloton

dinsdag 25 juni 2019 om 15:38
AG2R La Mondiale tot en met 2023 in het wielerpeloton

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Romain Bardet, Tony Gallopin en Oliver Naesen: verzekeringsbedrijf AG2R La Mondiale heeft namelijk de samenwerking met de gelijknamige wielerploeg met twee jaar verlengd. Dit betekent dat de Franse WorldTour-ploeg tot en met 2023 in het wielerpeloton te zien zal zijn.

AG2R La Mondiale is een bijzonder trouwe sponsor, aangezien het bedrijf negentien jaar geleden al in de wielersport stapte. Sindsdien heeft het successen mogen vieren met renners als Jaan Kirsipuu, Christophe Moreau, Samuel Dumoulin, Domenico Pozzovivo en natuurlijk Romain Bardet.

“We zijn geroerd door het vertrouwen van AG2R La Mondiale”, is teammanager Vincent Lavenu in zijn nopjes. “Onze samenwerking heeft vele successen opgeleverd, maar we hebben ook moeilijke momenten meegemaakt. Hierdoor is onze band alleen maar versterkt. We kunnen nu nieuwe geschiedenis schrijven.”

“We hebben een rotsvast vertrouwen in de ploeg en in Lavenu”, zegt CEO André Renaudin. “Samen zijn we sterker. We hopen allemaal op een succesvolle Tour de France!”, zo besluit de Fransman.

Dit artikel delen:

3 Reacties

BW52 25 juni 2019 om 17:05

Ontroerende koekoekeenzang nu de tour nog winnen met bardet

deluxe 25 juni 2019 om 17:38

Hulde voor zulke trouwe geldschieters in de sport! Leuk dat deze ploeg nog zeker enkele jaren te zien blijft, met beperkte middelen toch altijd een prima middenmoter met een leuke uitschieter hier en daar.

Brabander 25 juni 2019 om 17:53

Zijn inderdaad altijd fijne teams. Wel fijn ook van die langzittende sponsors. Draagt toch bij aan herkenning. Sommige ploegen veranderen zowat jaarlijks van naam. Dan zie je soms ook door de bomen het bos niet meer.
Die Belgische veelwinnaars zijn voor mij altijd QuickStep en INEOS blijft voorlopig ook nog wel Sky denk. AG2R is gewoon altijd AG2R :)

Headlines

Materiaalzone

Populair