AG2R La Mondiale-manager Lavenu: “Betancur blijft bij ons”

donderdag 28 augustus 2014 om 10:51

foto: Sirotti

Carlos Betancur zal zijn contract bij AG2R La Monidale, dat loopt tot 2016, ‘gewoon’ volmaken. Dat vertelde AG2R La Monidale-manager Vincent Lavenu aan L’Equipe. De ploeg uitte nochtans al meermaals onvrede over haar Colombiaanse renner, zeker toen die een tijd lang niets van zich liet horen en vervolgens door visumproblemen de Tour miste.

“De plooien zijn nu gladgestreken. Betancur ligt nog bij ons onder contract voor twee seizoenen, en het is helemaal zeker dat hij blijft”, aldus Lavenu. “Het is gewoon heel lastig om met hem te werken. Carlos wil geen lange tijd in Europa verblijven, omdat hij snel heimwee krijgt. Toch zal hij moeten leren leven met onze manier van werken, en zich gedragen als een echte topsporter.”

Betancur mag dan wel gedurende het seizoen de nodige onrust veroorzaakt hebben bij AG2R La Mondiale, toch bezorgde hij de ploeg ook vele mooie momenten. Zo won hij de openingsetappe en het eindklassement in de Tour du Haut Var, en schreef hij twee ritten en het klassement in Parijs-Nice op zijn naam. Momenteel is de Colombiaan aan het werk in de Vuelta.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair