AG2R La Mondiale heeft 29-koppige selectie rond
foto: Sirotti
dinsdag 11 december 2018 om 18:44

AG2R La Mondiale heeft 29-koppige selectie rond

AG2R La Mondiale heeft zijn selectie voor 2019 compleet. De Franse WorldTour-ploeg begint het nieuwe jaar met 29 renners, zo laat het weten op zijn website. Eerder maakten onder meer Mitchelton-Scott en Groupama-FDJ hun selectie bekend.

AG2R La Mondiale – dat aan zijn 28e(!) seizoen zal beginnen – heeft afscheid genomen van vier renners. Jan Bakelants blijft koersen op WorldTour-niveau, aangezien hij een contract heeft getekend bij Sunweb. Rudy Barbier (Israel Cycling Academy), Cyril Gautier (Vital Concept) en Matteo Montaguti (Androni Giocattoli-Sidermec) zijn in 2019 dan weer actief op ProContinentaal niveau.

Focus op de jeugd 
Teammanager Vincent Lavenu heeft tijdens de voorbije transferperiode niet met geld gesmeten, maar de Fransman heeft wél enkele gerichte aankopen gedaan. Met Jaakko Hänninen (21) en Dorian Gordon (22) zet Lavenu vooral in op de jeugd. De derde aankoop – Geoffrey Bouchard – mag dan al 26 jaar oud zijn, hij heeft nog geen ervaring als prof. Daarnaast trok de Franse ploeg ook de Amerikaan Lary Warbasse (28) aan.

Overigens zal Hänninen pas op 1 augustus 2019 in dienst treden van AG2R La Mondiale. De jonge Finse klimmer – die dit jaar verraste met een bronzen medaille op het WK voor beloften – zal het nieuwe seizoen beginnen voor zijn huidige club l’EC Saint-Étienne Loire.

Romain Bardet is dé kopman van AG2R La Mondiale – foto: Sirotti

Romain ‘Le Roi’ Bardet 
Lavenu zal ook volgend seizoen vooral kijken naar Romain Bardet. De Franse klimmer is hét uithangbord van de ploeg, en hoopt komend jaar eindelijk de Tour de France te winnen. Het is echter ook uitkijken naar sterke secondanten als Tony Gallopin en Alexis Vuillermoz, die het mooie weer moeten maken in de Giro d’Italia.

Het teammanagement zal ook hopen op een verdere ontwikkeling van rondetalent Pierre Latour. Voormalig Belgisch kampioen Oliver Naesen en de Zwitser Silvan Dillier zullen dan weer moeten schitteren in de voorjaarsklassiekers. Verder kunnen de snelle benen van oudgediende Samuel Dumoulin en Clément Venturini van pas komen. En wat kan rittenkaper Alexandre Geniez?

Vijftien overwinningen 
AG2R La Mondiale kan terugkijken op een meer dan behoorlijk seizoen. De ploeg scoorde in totaal vijftien overwinningen, waaronder een etappe in de Tour én de Vuelta. Daarnaast behaalde de formatie – met Bardet – ook nog podiumplaatsen in Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor 2019 
flag-lt Gediminas Bagdonas
flag-fr Romain Bardet
flag-fr François Bidard
flag-fr Geoffrey Bouchard
flag-fr Mikaël Cherel
flag-fr Clément Chevrier
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-de Nico Denz
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Axel Domont
flag-fr Samuel Dumoulin
flag-fr Hubert Dupont
flag-fr Julien Duval
flag-ch Mathias Frank
flag-fr Tony Gallopin
flag-lu Ben Gastauer
flag-fr Alexandre Geniez
flag-fr Dorian Godon
flag-fr Alexis Gougeard
flag-fi Jaakko Hänninen
flag-fr Quentin Jauregui
flag-fr Pierre Latour
flag-be Oliver Naesen
flag-fr Aurélien Paret-Peintre
flag-fr Nans Peters
flag-be Stijn Vandenbergh
flag-fr Clément Venturini
flag-fr Alexis Vuillermoz
flag-us Lary Warbasse

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 december 2018 18:52
Mooi team met mannen als Tony Gallopin, Olivier Naesen en Romain Bardet natuurlijk.
    11 december 2018 19:45
    Ik zou toch eerder Latour noemen dan Gallopin, helemaal gezien afgelopen twee jaar.
11 december 2018 20:09
Veel leuke renners, misschien wel mijn favoriete ploeg als ik het zo bekijk. Bardet is mijn favoriete ronderenner (zou fantastisch zijn als hij de Tour een keer wint) en Naesen gun ik een grote klassieker.
11 december 2018 20:40
Schitterende Franse ploeg. Ik gun Badret komend jaar de Tour wel.
11 december 2018 22:04
Hopelijk pakt naesen nu eens een grote voorjaarsprijs!
12 december 2018 09:34
Leuke ploeg zoals altijd met Naesen en Dillier die zich in het voorjaar laten zien en een pak klimmers Bardet, Latour, Vuillermoz, Gallopin, Geniez, Frank die leuk kunnen koersen. Alleen toch opmerkelijk dat ze als Franse ploeg nooit een sprinter van enig formaat hebben, zelfs niet van B-niveau (Boudat etc.).

Reacties zijn gesloten.