Wielertransfers 2019: Jaakko Hänninen, Nicolas Marini, Jack Burke

Wielertransfers 2019: Jaakko Hänninen, Nicolas Marini, Jack Burke

foto: Sirotti

dinsdag 27 november 2018 om 15:01

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer Jaakko Hänninen, Nicolas Marini en Jack Burke.

Jaakko Hänninen zet stap naar de WorldTour
De kogel is door de kerk: Jaakko Hänninen zal namens AG2R La Mondiale zijn debuut maken in de WorldTour. De 21-jarige Fin heeft een contract getekend tot en met 2021 bij de Franse ploeg. De verbintenis gaat pas in vanaf augustus 2019, wat betekent dat Hänninen het nieuwe seizoen zal beginnen voor zijn huidige club l’EC Saint-Étienne Loire.

Eerder liet oud-renner Cyril Dessel – die betrokken is bij zowel l’EC Saint-Étienne Loire als AG2R La Mondiale – weten dat de jonge klimmer sowieso de stap naar de profs zal maken. “Ik kan je verzekeren dat hij in de komende maanden de overstap maakt”, waren zijn profetische woorden. Hänninen verraste dit jaar met een bronzen medaille op het WK voor beloften.


Nicolas Marini trekt naar China 
Drie jaar geleden leek Nicolas Marini nog een renner om in de gaten te houden. De toen 21-jarige sprinter kende een goed debuutseizoen voor Nippo-Vini Fantini, door onder meer drie keer te winnen in de Tour of China II. Drie seizoenen later is hij echter genoodzaakt om definitief uit te wijken naar China.

De Italiaan heeft namelijk een contract getekend bij het nietige Qinghai Tianyoude Cycling. Dit jaar kwam hij uit voor het eveneens continentale MSTina-Focus. Hij boekte dit seizoen één overwinning: een etappe in de Tour of Albania. Marini zal het koersen combineren met studeren, zo laat hij weten aan Cicloweb.


Jack Burke tekent bij Leopard Pro Cycling
Eerder hadden we het al over de situatie van Jack Burke. De 23-jarige Canadees liet begin november weten een nieuwe ploeg te hebben gevonden, nadat hij dit seizoen uitkwam voor het Amerikaanse Jelly Belly p/b Maxxis. Die nieuwe ploeg blijkt Leopard Pro Cycling te zijn, de Luxemburgse continentale ploeg waar ook Nederlander Jan Maas onder contract staat.

Het is voor Burke – die dit seizoen een bergetappe won in de Tour de Beauce – te hopen dat hij inmiddels genoeg geld heeft om in Europa te kunnen overleven. Hij probeerde de voorbije periode namelijk geld in te zamelen door… het verkopen van sokken!


CCC Development trekt Hongaars talent aan
CCC heeft niet alleen een mannen- en vrouwenploeg, maar ook een opleidingsploeg. De Hongaars kampioen bij de beloften, Attila Valter, zal de komende twee jaar voor deze ploeg uitkomen. De 20-jarige Valter maakte dit jaar indruk in de Okolo Slovenska, waar hij in de eerste etappe naar een derde plaats spurtte achter Julian Alaphilippe en Ben Hermans.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Samlambeej 27 november 2018 om 15:09

goed bezig CCC

0
Mathieu Moller 27 november 2018 om 15:27

Inderdaad ”arguably” de beste Hongaarse U23. Ik schat Peák toch hoger in en die is nog een half jaar jonger, maar Valter heeft ook wel degelijk talent.

0
finton 27 november 2018 om 16:24

Het wordt tijd dat er eens wat uit Hongarije komt, want afgezien van László Bodrogi was het daar nooit veel soeps.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone